През изминалото денонощие са установени общо 15 водачи, качили се

...
През изминалото денонощие са установени общо 15 водачи, качили се
Коментари Харесай

МВР залови 15 пияни и 12 дрогирани зад волана

През миналото денонощие са открити общо 15 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи.

От тях шестима са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, девет - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 водачи, а двама са отказали да бъдат тествани.

Общо 9801 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 12 382-ма водачи и пасажери. Съставени са 2699 фиша и 640 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2017 МПС и 2426-ма водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 685 фиша и 88 акта за открити административни нарушавания. Установен е един лидер, карал след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила. Един е засечен да кара под влияние на наркотични субстанции или техни аналози. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР