През изминалата седмица имаше мощни магнитни бури. Сега следва пауза

...
През изминалата седмица имаше мощни магнитни бури. Сега следва пауза
Коментари Харесай

Удрят ни нови магнитни бури. Кога ще е страшно?

През миналата седмица имаше мощни магнитни стихии. Сега следва пауза от няколко дни преди идващите изригвания. Това предизвести доцент Петя Трифонова, зам.-директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките. Около 10 февруари обаче прогнозите чертаят още една по-силна магнитна стихия. След това - към 18, 25 и 28 февруари още веднъж ще има разстройства, като най-силното от тях ще е в самия завършек на месеца показаха при започване на месеца учените от НИГГГ към Българска академия на науките.

Не са доста методите, по които можем да се скрием от въздействието на слънчевите изригвания, изясни доцент Трифонова.

„ Да останем у дома по време на слънчеви изригвания – това е единственият метод да се предпазим ненапълно, тъй като железобетонните структури на постройките стопират магнитното поле ”, акцентира зам.-директорът на Националния институт по геофизика към Българска академия на науките.

Тя изясни какво съставляват магнитните стихии. Това са слънчеви изригвания, които ненадейно и внезапно променят магнитното поле на планетата ни. Те могат да повлияят по два метода на живота ни – могат да обиден част от технологиите, само че могат да обиден и здравословното положение на някои от нас. Освен нормалното главоболие, слънчевите изригвания могат да доведат до изменение на кръвното ни налягане, както и на сърдечната ни активност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР