През изминалата нощ Русия обстреля Украйна с 35 дрона-камикадзе, иранско

...
През изминалата нощ Русия обстреля Украйна с 35 дрона-камикадзе, иранско
Коментари Харесай

Русия удря Украйна с 35 дрона и осем ракети

През миналата нощ Русия обстреля Украйна с 35 дрона-камикадзе, иранско произвеждане и осем ракети с наземно базиране от разнообразни типове, заяви командването на военновъздушните сили на Украйна.

" През нощта на 10 юни врагът нанесе удар по едно от оперативните летища в Полтавска област с балистични и  крилати ракети вид " Искандер ", а също и с ударни безпилотни летателни апарати иранско произвеждане ", се споделя в известието във Facebook.

Началникът на Полтавската областна военна администрация Дмитрий Лунин посочи, че става дума за летището в Миргород. 

Той сподели, че вследствие на удара има  " определени повреди на инфраструктурата на летището и на техниката ", само че няма жертви. 

Одеска и Харковска област също бяха атакувани надлежно с крилати ракети и ударни безпилотни летателни апарати. Те са били изстреляни по сериозна инфраструктура и военни обекти от източното крайбрежие на Азовско море, заяви украинското командване. Украинската Противовъздушна отбрана е свалила 20 от дроновете и две ракети, се споделя в известието.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР