През изминалата година влизахме от локдаун в локдаун. Вече ви

...
През изминалата година влизахме от локдаун в локдаун. Вече ви
Коментари Харесай

Локдаунът е забавил развитието на децата

През миналата година влизахме от локдаун в локдаун. Вече ви разказахме за изследването на Оксфордския център за демографски науки, съгласно което децата не са научили нищо по време на онлайн образованието. Все повече са доказателствата, че строгите ограничавания са оказали голямо въздействие върху езиковите умения на дребните деца, написа Военновъздушни сили. Изследване на 50 000 възпитаници и изследване в учебни заведения в цяла Англия демонстрират, че се усилва броят на четири- и петгодишните, които се нуждаят от помощ с говора.

Резултатите сочат, че неприятното развиване на речта може да има дълготрайни резултати върху просветителния развой при децата. Британското държавно управление твърди, че влага 18 милиона английски лири в образованието на децата в ранните години, в това число спомагателна помощ за малчуганите, на които им следва да са първокласници. Изследването на Фондацията за обучение (EEF) отбелязва, че ограниченията, подхванати за битка с пандемията, са лишили най-малките деца от персонален контакт и опит, нужен за увеличение на речника и за насърчаване на базови информационни умения.

Нещо повече – те са имали по-малък или никакъв контакт с бабите и дядовците си, а общественото разграничаване, неналичието на срещи за игра и носенето на маски на обществени места са лишили децата от контакти, които построяват главните им обществени привички.

Проучването е обхванало децата и учителите в 58 съществени учебни заведения в цяла Англия. 76% от възпитателите са декларирали, че децата, които стартират учебно заведение през септември 2020 година, се нуждаят от повече поддръжка в връзката, спрямо предходните години. 96% са загрижени за речевото и езиковото развиване на учениците. 56% от родителите пък са загрижени за това, че детето им стартира учебно заведение след локдауна напролет и лятото.

Една от интервюираните майки – Ема, споделя за терзанията си от първата година в учебно заведение на сина си Хари. " Притеснявах се, че няма да може да се сприятелява, и в случай че нещо го безпокои, той ще седне насълзен в ъгъла и няма да може да изиска помощ, нито да каже какво не е наред с него. Така че бях в действителност загрижена ".  По време на пандемията общественият й кръг се е свил до контакти единствено с най-близките родственици. Затова и за дребния Хари се е грижила неговата баба. Но усложненията в връзката му са забележими, по тази причина Ема и брачният партньор й вземат решение да запишат Хари в профилирана група за „ езикова намеса “. В нея децата се учат да показват мислите и възприятията си. Така и Хари най-сетне почнал да задава повече въпроси, като да вземем за пример по какъв начин пораства косата.

Но не всички фамилии имат опцията да потърсят помощ за развиването на детето си...

Продължава на идната страница
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР