През изминалата година Kia показа концепта EV9, който по-късно обяви,

...
През изминалата година Kia показа концепта EV9, който по-късно обяви,
Коментари Харесай

Kia показа първи снимки на най-голямата си „електричка“

През миналата година Kia сподели концепта EV9, който по-късно разгласи, че ще се трансформира в сериен автомобил с най-големите размери в електрическата гама на компанията. Колата би трябвало да дебютира при започване на 2023 година и наподобява все още нещата вървят по проект. Корейците демонстрираха първи публични фотоси на серийния модел по време на проби на автомобила.
`Kia

Кадрите демонстрират затрупан с камуфлаж модел, който най-малко на пръв взор не се отличава фрапантно от концепта показан на ревюто в Лос Анджелис. Колата е запазила същата кубична форма с овална предница и идентични светлини. За разлика от концепта, серийния модел ще разполага с дръжки на вратите, само че те ще се прибират, сходно на тези на Nissan GT-R.
`Kia

Вероятно размерите на серийната EV9 също ще са сходни на тези на концепта, което значи, че ще забележим дължина от над 4.9 метра и междуосие от над 3 метра. Ако погледнем към статистиките на EV9 Concept, то можем да забележим, че от Kia дават обещание до 482 километра пробег с едно зареждане и заряд на батерията от 10 до 80% в границите на 30 минути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР