През годините технологиите са се развили много и помагат на

...
През годините технологиите са се развили много и помагат на
Коментари Харесай

14 признака за здравословни проблеми, за които ни казва лицето ни

През годините технологиите са се развили доста и оказват помощ на лекарите в диагностиката на разнообразни болести. Не е било по този начин в древността. Тогава хората са разчитали на бърза диагностика, като употребяват лицето като главен източник за разкриване на редица болесттите. Според Аюрведа всяка част от лицето е обвързвана с избран орган и може да ни покаже редица здравословни проблеми. 

1. Двойна брадичка

Счита се, че е симптом на стареене. Въпреки това, може да бъде породена и от генетични проблеми. Други известни аргументи могат да се дължат на последователността на Пиер Робин и синдрома на Тричър Колинс, които се срещат при дребни деца и нарушават дишането им.

2. Прекомерно окосмяване

Прекомерното окосмяване по лицето може да бъде породено от положение, наречено хирзутизъм. Този вид окосмяване - мрачно и жестоко, има връзка с избрани мъжки хормони и може да бъде наследствено. Проблемът се среща най-често при дами от Средиземноморието, Южна Азия и Близкия изток.

3. Бледа кожа

Бледата кожа най-често е симптом за анемия, само че в случай че е локализирана по лицето и крайниците, изисква консултация с доктор. Може да се дължат на понижен кръвоток, ниски равнища на О2 в организма или понижен брой червени кръвни телца. Бледата кожа може да бъде причинена  и от фактори на околната среда като липса на слънце, измръзване или доста ниско кръвно налягане.

4. Напукани устни

Продължителното положение на напукани устни може да бъде породено от чеилитът или херпесен вирус. Чеилитът се предизвиква от несъразмерното излагане на слънце, което води до тънка бяла линия, образуваща се в очертанията на устните. Ако не се лекува, може да се трансформира в рак на кожата. Вирусният херпес може да докара до червени рани към устните дружно със суха, грапава кожа. Това положение е заразно и би трябвало да му се обърне съществено внимание.

5. Бенки

Като цяло се считат за безвредни, само че в случай че са асиметрични и/или окосмени, имат друг цвят или диаметър повече от 6 милиметра, би трябвало да се консултирате с доктор.

6. Рани

Типични зони за тези рани са към устните или ноздрите и най-често са породени от херпесен вирус от вид 1. Лесно лечими са, само че са доста упорити и се провокират от неприятно здраве, стрес, несъразмерна отмалялост или доста излагане на слънце.
Ако са извънредно огромни или се появят прекомерно постоянно, е рационално да се консултирате с доктор.

7. Парализа на лицев нерв

Това положение се назовава " парализа на Бел " и част от лицето остава неподвижна. Хора с такива признаци също се оплакват от болежка в челюстта и зад ушите си. Причинява се от вирус, който притиска нервите на лицето, като по този метод предизвиква болежка и отичане. Развива за няколко часа или дни и може да бъде излекувано в границите на 3 до 6 месеца.

8. Суха кожа

Сухата кожа е постоянно срещан проблем и лекуването се смята за обикновено в ежедневния режим и грижа за кожата. Проблема може да е сезонен или заради незадоволително хидратиране. Сухата кожа може да е вследствие на неприятна диета, проблеми с щитовидната жлеза или диабет. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР