През февруари земните жители ще видят в небето обект, който

...
През февруари земните жители ще видят в небето обект, който
Коментари Харесай

Комета, виждана от неандерталците , се показва през 2023 -та

През февруари земните поданици ще видят в небето обект, който за последно е виждан от неандерталците.

На 2 март 2022 година астрономи откриват необикновена комета. Според специалистите тази комета обикаля към Слънцето на всеки 50 000 години, т.е. последният път, когато е виждана, е през интервала на горния палеолит, когато хората стартират да се популяризират из Азия и Европа.

Кометата, наречена " C/2022 E3 (ZTF) ", към момента едва се вижда, с цел да бъде забелязана без телескоп. Въпреки това може да се види с просто око в края на януари - началото на февруари 2023 година Обектът безвредно ще премине Земята на разстояние от към 44 милиона километра.



Кометата се приближава до перихелия (най-близко до Слънцето) на 12 януари 2023 година и ще бъде най-близо до Земята на 1 февруари. Приблизително в този миг обектът може да бъде забележим с просто око, макар че най-вероятно ще наподобява като ярко леке ​​от прахуляк.

Астрономите откриват кометата благодарение на 1,2-метровия роботизиран телескоп Samuel Oschin, част от Zwicky Transient Facility (ZTF), ситуиран на планината Паломар в южна Калифорния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР