През четвъртото тримесечие на 2017 г., китайските производители на смартфони

...
През четвъртото тримесечие на 2017 г., китайските производители на смартфони
Коментари Харесай

Huawei, Oppo и Vivo са намалили поръчките си за производство на смартфони

През четвъртото тримесечие на 2017 година, китайските производители на смарт телефони Huawei, Oppo и Vivo са понижили с 10% поръчките си за направа на артикули, спрямо първичното съглашение с доставчиците, написа порталът DigiTimes, базирайки се на източници от промишлеността.

Според техните данни, поръчките са по-малко от предстоящите авансово индикатори. Поради това, в канала са почнали да се натрупват неразпродадени устройства. Събеседниците на изданието настояват, че поръчките на производителите на смарт телефони през първата четвърт на 2018 година също най-вероятно ще бъдат по-ниски от предстоящите, което ще се отрази върху финансовите резултати на доста от контрактуваните производители на електроника.

Отбелязва се още, че измежду китайските марки, най-добре вървят нещата при Xiaomi, чийто смарт телефони не престават непрекъснато да се продават. Тази компания е останала една от дребното производители, които не усетиха неподходящите пазарни трендове, с помощта на мощните им продажби офлайн и онлайн.

През третото тримесечие на 2017 година, Xiaomi се трансформира в водач на индийския пазар на смарт телефоните, заобикаляйки Samsung Electronics. А компанията Huawei възнамерява мощни рекламни акции на индийския пазар през 2018 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР