През четвъртото тримесечие на 2017 г. брутният вътрешен продукт (БВП)

...
През четвъртото тримесечие на 2017 г. брутният вътрешен продукт (БВП)
Коментари Харесай

0,8% ръст на БВП през четвъртото тримесечие на 2017 г.

През четвъртото тримесечие на 2017 година брутният вътрешен артикул (БВП) нараства с 3,6% по отношение на съответното тримесечие на миналата година и с 0,8% по отношение на третото тримесечие на 2017 година Това демонстрират експресни данни* на Националния статистически институт (НСИ).

Брутният вътрешен продукт в номинално изражение доближава 27,875 милиарда лева  Реализираната добавена стойност през четвъртото тримесечие на 2017 година е 24,060 милиарда лева

По детайли на крайното потребление максимален дял в Брутният вътрешен продукт заема крайното ползване (82,3%), което в стойностно изражение възлиза на 22,954 милиарда лева През четвъртото тримесечие на 2017 година бруто капиталообразуването е в размер на 6,297 милиарда лева и заема 22,6% условен дял в Брутният вътрешен продукт. Външнотърговското салдо е негативно.

Тримесечни промени

През четвъртото тримесечие на 2017 година по отношение на третото тримесечие на 2017 година брутната добавена стойност нараства с 0,9%. Според експресните оценки на Брутният вътрешен продукт по детайли на крайното потребление през четвъртото тримесечие на 2017 година принос за записания стопански напредък по отношение на третото тримесечие на 2017 година има нарастването на крайното ползване - с 2,2%.

Годишни промени

През четвъртото тримесечие на 2017 година Брутният вътрешен продукт по сезонно изгладени данни нараства с 3,6% по отношение на същото тримесечие на миналата година. Брутната добавена стойност се усилва с 3,7%. Крайното ползване записва позитивен стопански напредък от 4,7%. Бруто образуването на главен капитал регистрира растеж с 3,2% през четвъртото тримесечие на 2017 година по отношение на съответното тримесечие на миналата година. Износът и вносът на артикули и услуги се усилват надлежно с 2 и 9,4%.

*Експресните оценки за Брутният вътрешен продукт се основават на предварителни налични все още месечни и тримесечни данни за обособените стопански браншове (обект на следващи актуализации и ревизии), на експертни оценки и модели за държанието на съставни елементи в състава на Брутният вътрешен продукт, за които все още на изчисленията не е налична директна базисна информация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР