През август във Франция здравният пропуск ще бъде задължителен за

...
През август във Франция здравният пропуск ще бъде задължителен за
Коментари Харесай

Франция разширява местата, за които ще трябва ковид пропуск


През август във Франция здравният пропуск ще бъде наложителен за кафенета, заведения за хранене, панаири и търговски изложби, както и за самолети, влакове, рейсове на дълги дистанции и лечебни заведения, с изключение на при незабавни случаи, написа БГНЕС.

Разширяване на действието на санитарния пропуск, наложителна имунизация на медицинските служащи и уединяване на позитивни случаи на Covid-19 за 10 дни – това са главните ограничения на здравния законопроект, дефинитивно признат от Парламента в неделя и систематизиран от френският „ Льо Фигаро “.

Санитарния пропуск - негативен тест за Covid, имунизационен документ или документ за преболедуване - влезе в действие тази седмица в „ места за отдих и просвета “, събираща повече от 50 души. С изключение на 12-17-годишните, освободени от санитарни пропуски до 30 септември съгласно съглашението, реализирано сред депутати и сенатори.

През август, съгласно законопроекта, този пропуск би трябвало да важи за кафенета, заведения за хранене, панаири и търговски изложби, както и за самолети, влакове, рейсове за дълги дистанции и лечебни заведения, с изключение на в незабавни случаи. И за търговски центрове по решение на префектите. Липсата на надзор в превоза ще се санкционира с санкция от 1 500 евро за неговия управител, една година отнемане от независимост и 9 000 евро санкция при положение на вербализация повече от три пъти за 30 дни.

За останалите места, наранени от пропуща, техните мениджъри, които не ревизират, ще бъдат известени от административния орган, след което мястото може да бъде затворено за най-много седем дни. В случай на нарушаване повече от три пъти в продължение на 45 дни, шефът ще получи една година отнемане от независимост и санкция от 9 000 евро.

От чиновниците в съответните браншове ще се изисква хигиеничен пропуск от 30 август. Служител без доказателство ще бъде отхвърлен, без възнаграждение. Ако обстановката продължава повече от три дни, лицето ще бъде извикано на изявление, с цел да изследва „ средствата за контролиране на ситуацията му, по-специално опциите за систематизиране “ на служба, за която не се изисква хигиеничен пропуск.

Използването на подправен хигиеничен пропуск ще бъде осъдено с санкция от 135 евро - шест месеца отнемане от независимост и 3 750 евро санкция, в случай че това се случи повече от три пъти за 30 дни. Санкциите при положение на разрушение на център за имунизация ще бъдат увеличени.

Разрешението единствено на един родител е належащо за имунизация на детето. Тези над 16 години не се нуждаят от родителско позволение и могат да вземат решение сами.

Законопроектът постанова наложително имунизиране на чиновници в лечебни заведения, клиники, домове за възрастни хора, пожарникари, избрани военни, както и за експерти и доброволци, които се грижат за възрастни хора, в това число вкъщи.

Това обвързване за имунизация (или показване на документ за възобновяване след Covid-19) влиза в действие от 15 септември. Дотогава съответните експерти ще могат да показват негативни проби, а след тази дата, те би трябвало да са получили първа доза от имунизацията.

Изключения са вероятни за хора, които имат здравно противопоказание за имунизация.

На експерти, които откажат имунизацията, ще бъде неразрешено да практикуват, със прекъсване на заплатата.

Хората с позитивен тест за Covid-19 би трябвало да бъдат сложени в изолираност за интервал от 10 дни на място, което те дефинират. Изолацията може да завърши по-рано, в случай че пробата е негативен.

Ще бъде допустимо обжалване пред съдията за свободи и задържане.

Хората ще могат да излизат единствено сред 10:00 ч. и 12:00 ч., и при незабавни случаи.

Здравната застраховка ще подсигурява, че изолацията е спазена, само че при положение на подозрение за неспазване, въпросът ще бъде отправен до префекта, който може да прави инспекции. Хората, които не съблюдават изолацията, ще бъдат санкционирани в размер на 1500 евро.

Този законопроект се основава на удължаването до 15 ноември на преходния режим на последователно излизане от изключителното състояние, а не до 31 декември, както в началото пожела изпълнителната власт. Този режим дава опция да се разпореждат ограничаващи ограничения (движение на хора, достъп до заведения, отворени за обществеността и т.н.), в това число хигиеничен пропуск.

Извънредното състояние в областта на опазването на здравето също е удължено в Реюнион и Мартиника до 30 септември. Там е подложен вечерен час. Гваделупа, Сен Бартелеми и Сен Мартен също ще бъдат в изключително състояние, ден след приемането на закона. Текстът също по този начин отваря вратата за използването на този режим в Майот.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР