През август ще стартира втора процедура за избор на финансови

...
През август ще стартира втора процедура за избор на финансови
Коментари Харесай

Предприемчиви българи получават общо 26 млн. лв. микрокредити

През август ще започва втора процедура за избор на финансови медиатори, които ще дават микрокредити на предприемчиви българи и обществени предприятия със средства от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ посредством Фонд управител на финансовите принадлежности в България ЕАД.

"Предвидените средства са в размер на 26,4 млн. лева, като отпусканите заеми ще варират сред 5000 и 50 000 лева и ще са за период от 10 години. Първите 2 години ще бъдат гратисен интервал за погасяване на главницата по заема ", заяви заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова по време на Информационен ден на тематика „ Облекчени условия по Финансов инструмент Микрокредитиране със споделен риск по ОПРЧР “ с присъединяване на изпълнителния шеф на Фонд управител на финансовите принадлежности в България Светослава Георгиева.

Русинова изясни, че задачата е да бъдат подкрепени предприемчиви хора, като предпочитани групи са безработните, хората в изолираност на пазара на труда, младежите до 29 години и хората с увреждания.

„ В обитаемоте места, където няма работодатели и към момента безработицата е висока, това ще е добър механизъм да подтикваме младежите да останат и да основат своето малко дружество “, акцентира Русинова.

Според нея финансовият инструмент за микрокредитиране е добър механизъм за основаване на повече претовареност на хората с увреждания, хората в риск на пазара на труда и да се сътвори повече обществена отговорност в останалите търговски предприятия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР