През 2022 г. ще продължаваме да инвестираме средства в проекта

...
През 2022 г. ще продължаваме да инвестираме средства в проекта
Коментари Харесай

ТЕЦ Враца осигурява надеждно отопление през зимните месеци

" През 2022 година ще продължаваме да влагаме средства в плана за оползотворяване на биомаса. Той способства за екологичното и икономическо развиване на сдружението. Ще работим интензивно по екологичната политика на предприятието, обвързвана с производството на още по-чиста сила. ", съобщи инж. Радослав Михайлов на въпрос за бъдещите задания, които са си сложили пред новата година. По думите му прибавянето на биомаса в горивния микс подкрепя осъществяването на европейските екологични стандарти. " Използването на биогорива е процедура в доста европейски страни от години и главните преимущества са, че това освен е една евтина суровина, която България има в обилие, само че по едно и също време е и екологична. Отнасяме се отговорно към опазването на околната среда и здравето на хората ", съобщи шефът на топлофикацията.

Директорът на " Топлофикация Враца " уточни, че екологичните практики и устойчивото развиване са напълно залегнали във философията и полезностите на сдружението. " Организацията на работата и внедрените технологии дават отговор на всички екологични правила. В нашата работа се стараем да построяваме с клиентите, като предлагаме качествени услуги, своевременни дейности при нужда и на първо място професионализъм. ", показа инж. Радослав Михайлов. По думите му капиталовата стратегия на „ Топлофикация Враца ” включва създаване на нови трасета от топлоплофикационната мрежа както тук-там, където клиентите към този момент се възползват от услугата централно отопление, по този начин и на тези, където до момента не е предлагана, само че има интерес към нея. Наблюдаваме наклонност от страна на от ден на ден врачани да избират парното ”, уточни инж. Михайлов.

На въпрос с какво потреблението на биогорива ще способства за гр. Враца, шефът на Топлофикация изясни, че спомага за екологичното и икономическо развиване на Враца. „ Крайният консуматор получава „ зелена “ сила на налична цена. Казано на наличен език, колкото повече биогориво се употребява, толкоз по-ниска цена на топлоенергията и тока получаваме. В България има доста биомаса за произвеждане на сила. Близо две трети от зелената сила в Европа се създава от биомаса. “, сподели инж. Михайлов. По думите му за тях е значимо да обезпечат екологично отопление на клиентите си и по едно и също време да дадат своя принос за по-чист въздух за врачани. Според него насърчаването на потреблението на биогорива играе значима роля в постигането на задачите на Европейска комисия за съкращаване на нездравословните излъчвания.

Относно бъдещата ремонтна стратегия, инж. Михайлов изясни, че още веднъж ще бъдат осъществени усъвършенствания в инсталациите за високоефективно комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна сила, както и в главните уреди. " След края на отоплителния сезон ще бъде изработен оглед на цялата топлопреносна мрежа и абонатните станции. Ако има нужда, ще правим рехабилитация на амортизираните сектори. Подобренията по оборудванията, които сме възнамерявали, се вършат за безпроблемно и безаварийно протичане на идния отоплителен сезон. ", съобщи инж. Михайлов.

Той уточни още, че единствено преди две години са закупили нов мотор за комбинирано произвеждане, както и спомагателни уреди. " За топлопреносната мрежа са построени нови абонатни станции, което е значима причина за гарантиране на топлината и уюта на клиентите през настъпващата зима. ", добави инж. Михайлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР