През 2021 г. най-продаваната марка продукти за кожата и тялото

...
През 2021 г. най-продаваната марка продукти за кожата и тялото
Коментари Харесай

Nivea е най-продаваната козметична марка в България през 2021 г.

През 2021 година най-продаваната марка артикули за кожата и тялото е Nivea. А Dove е най-големият рекламодател в категорията. Най-употребяваните козметични артикули в страната са душ гел или крем, следвани от дезодорантите. Това демонстрира изследване на " Нилсен Адмосфер България " и Български народен панел измежду 500 дейни интернет консуматори на възраст най-малко 15 години.
Какво се употребява
Най-купуваните козметични артикули са душ гелове или кремове и дезодоранти и антиперспиранти. Те са относително еднообразно желани от мъжете и дамите. Близо половината от интервюираните постоянно употребяват крем за ръце, а 41% - крем за лице, които обаче са по-популярни измежду представителите на женския пол.

Сред най-рядко употребяваните козметични артикули в България са маслата за лице (7% от анкетираните) и серумите за лице (9%). Освен това единствено 15% от участниците в изследването постоянно употребяват козметика за обезкосмяване от вида на депилиращи кремове, а 8% нормално не употребяват никаква козметика, регистрира " Нилсен Адмосфер България ".
Колко и кои марки
По-голяма част от потребителите (72%) купуват козметика за кожа и тяло на междинна месечна стойност под 50 лева (40% - до 25 лева, а 32% - сред 25 и 50 лева.). Само 28% от интервюираните харчат по-големи суми.
Реклама
Най-голям дял от интервюираните употребяват продуктите на Nivea (46%), като марката е по-популярна измежду мъжете. На второ място се подрежда Avon (22%), която има повече фенове измежду дамите, а на трето - Dove (13%), демонстрира изследването на " Нилсен Адмосфер България ".
Къде и за какво се купува козметика
Повечето козметични артикули за кожата и тялото се купуват от супермаркетите, следвани от дрогериите.

Водещ фактор при покупката е предходен опит (56%), по-късно са цената (49%) и условието продуктът да е подобаващ за вида кожа (43%). А 38% от интервюираните настояват, че се интересуват от марката.

Потребителите постоянно употребяват козметични артикули за разчистване и съблюдаване на добра хигиена (73%), за прохлада и надзор на миризмата (54%), за мека и хидратирана кожа (49%). Подмладяването на кожата и оправянето с бръчките е причина 22% от интервюираните да купуват козметика, а за други 19% това е битката с акнето и проблеми по кожата.
Реклама С натурални съставки
Според изследването 21% от участниците държат на това козметиката, която употребяват, да бъде натурална. Малко над една трета от запитаните избират козметичните артикули да са натурални, само че не упорстват за това категорично. Други 17% фаворизират натурални артикули за кожа и тяло, само че намират цената за непостижима. Останалите 28% не се интересуват или не знаят какво тъкмо съставлява тази козметика.
Професионални процедури
Десет % от интервюираните постоянно се подлагат на професионални процедури за кожата и тялото (14% от дамите и 6% от мъжете), 24% също го вършат, само че не постоянно. Друга една четвърт не употребяват сходни услуги, само че обмислят да се възползват от тях в бъдеще. По-голямата част от запитаните обаче (41%) не се подлагат на професионални процедури и не възнамеряват да го създадат отсега нататък.

Най-големият рекламодател измежду фирмите за артикули за грижа за кожата и тялото от началото на 2021 до ноември същата година е Dove, следван от Nivea и Rexona, демонстрира мониторингът Ad Intel на " Нилсен Адмосфер България ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР