През 2020 година на родителите или осиновилите, със завършено средно

...
През 2020 година на родителите или осиновилите, със завършено средно
Коментари Харесай

В Стара Загора ще дават по 400 лева при раждане на първо дете

През 2020 година на родителите или осиновилите, със приключено приблизително обучение, ще се дава финансова поддръжка в размер на 400 лв. за първо дете, за второ дете сумата ще бъде - 450 лв., а за трето - 500 лв.. Това реши на постоянното си съвещание през днешния ден общинския съвет. Решението беше взето след оспорван спор и признато с 26 от общо 51 гласа.

На родителите/осиновителите, един от които има приключено висше обучение, се дава финансова поддръжка за родените от тях деца в размер на 500 лв. за първо дете, за второ сумата е 550 лв., а за трето - 600 лв.. Според признатия към този момент Правилник след 1 юни 2020 година право да получат еднократна финансова помощ, ще имат родители или осиновители, от които най-малко единият е български жител, с повече от три години непрекъснат и сегашен адрес на територията на старозагорската община. Освен това, родителите е належащо да имат приключено приблизително или висше обучение все още на раждане на детето.

Няма да се позволява подкрепяне на родители или осиновители, чиито деца се отглеждат в профилирана институция за развъждане. Всички критерии и стъпки са разказани в предлагането на Общинска администрация.

Съветниците поддържаха още пакета от обществени ограничения в помощ на най-уязвимите жители на община Стара Загора, свързани с освобождение от такси за ясли и детски градини, детска кухня, обществен патронаж и диетичен стол. Служителите, заети с даването на тези обществени услуги, за времето до анулация на оповестеното изключително състояние и анулация на наложените противоепидемични ограничения ще получават към трудовото заплащане в допълнение сумата от 100 лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР