През 2016 г. стана известно, че в Бремерхафен множество български

...
През 2016 г. стана известно, че в Бремерхафен множество български
Коментари Харесай

Защо в Бремерхафен се отнасят с подозрение към българите

През 2016 година стана известно, че в Бремерхафен голям брой български жители са получавали помощи за безработни благодарение на фиктивни трудови контракти. Оттогава насам към българите се отнасят с очебийно съмнение, написа " Тагесцайтунг ".

Измамите, в които са били забъркани най-много българи, са нанесли вреди в размер на стотици хиляди евро. В устрема си да предотвратят повторението на абсурда локалните управляващи предлагат по-тясно съдействие сред другите институции и специфични образования по какъв начин да се разкриват финансовите измами. За задачата бюрата по труда щели също да назначават особено подготвени фрагменти, които да взимат под внимание изключително националната принадлежност на претендентите за обществени помощи, оповестява " Тагесцайтунг ".

Да напомним по какъв начин е функционирала схемата за измами в Бремерхафен, в която българите са били причинители, само че и жертви. С лъжливи обещания за работа проведени банди са ги привличали в Рурската област, където са им били издавани фиктивни трудови контракти като наети на ненапълно работно време. Срещу повишени наеми източноевропейците са били настанявани в извънредно запуснати квартири. За да си платят наемите и останалите разноски по настаняването, българите са били принуждавани да подават молби за обществени помощи. По-голямата част от парите, изплащани от Бюрото по труда, са отивали обаче в джоба на уредниците на схемата. Ставало е въпрос за големи суми. За едно семейство с пет деца, да вземем за пример, помощите могат да стигнат до 4500 евро на месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР