През 2012 г. осем български производители с 12 артикула правят

...
Коментари Харесай

Износът на български продукти с "Лидл България" достигна 30 млн. лв. за полугодието

През 2012 година осем български производители с 12 продукта вършат първите си задгранични продажби посредством " Лидл България " в магазините на веригата в прилежаща Румъния. През първата половина на тази година компаниите са към този момент 39, а " Lidl страните ", в които се продават 141 български продукта, са 25. За тези шест месеца износът на български артикули с " Лидл България " е за близо 30 млн. Това е съвсем 44% нарастване по отношение на същия интервал на миналата година, оповестиха от компанията.
Топ 5 на компаниите експортьорки
В Топ 5 на българските сътрудници на " Лидл ", изнесли своя продукция в европейската мрежа на веригата за интервала януари-юни 2021, са: " Тандем Попово " (премиум говеждо месо - бургери и стекове), " Хебър " ЕАД (хляб и печива), " Клас Олио " АД (олио), " Нухелт " АД (оризовки и оризови продукти), " Белла България " АД (замразени банички, тесто за пици и други печива). Това прецизираха за " Капитал " от " Лидл България " и показаха, че аршин за подредбата е цената на изнесените артикули.
Топ 5 на страните
В топ 5 на страните, за които през полугодието на 2021 са изнесени артикули посредством " Лидл България ", са: Румъния (35% от общия експорт в стойност), Гърция (23.3%), Унгария (9%), Сърбия (7%), Германия (4.7%), показаха от веригата. Тази година български артикули към този момент се продават и в магазините на Lidl във Англия.
Топ 5 на продуктите
Продуктите от български производители, които се продават най-вече в европейската комерсиална мрежа на Lidl, са бургери и стекове от премиум говеждо месо, самун и хлебни произведения, олио, оризовки и оризови чипсове, замразени банички и печива, прецизираха от сдружението. Европейските консуматори демонстрират интерес и към новаторски продукти като органически чипс от кафяв ориз, сурови био барчета и био снакове, сушени плодове в шоколадова глазура, регистрират от веригата.

" Устойчивият растеж на износа, който бележим, е доказателство за това, че нашите български сътрудници стават все по-конкурентоспособни, оферират от ден на ден и по-добри артикули, които намират реализация на външните пазари. Освен обичайните артикули, които изнасяме, дружно сътворяваме новаторски и нишови артикули, за които още няма прекомерна конкуренция на европейските пазари и заради това съумяваме да реализираме доста положителни резултати ", споделя Боян Георгиев, шеф " Стоково доставяне " в " Лидл България ", представен в прессъобщението.
Оценки на сътрудници
" Нухелт " стартира партньорството си с " Лидл " през 2017 година В момента марките RiceUP!, Sonday и Snack Day се продават от " Лидл " в над 22 страни, включително и в " Lidl Съединени американски щати ", разяснява за " Капитал " Николай Колев, изпълнителен шеф на " Нухелт ". Той посочи, че компанията е сертифицирана по интернационалния стандарт за храни IFS, като има документи и за Halal и Kosher. " За този къс интервал от време, с помощта на подадената ръка от " Лидл " и на творчеството и нововъведенията в продуктите на " Нухелт ", ние сполучливо наложихме здравословните снаксове под марката RiceUP! През всичките тези години на съдействие " Лидл " се държи като правилен и предвидим сътрудник и за всичко вървим дружно. Дори в тежката обстановка, провокирана от Коронавирус 19, ние продължихме нашето сполучливо партньорство, отчитайки растеж в продажбите ", обобщава Николай Колев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР