През 1948 година Вернер фон Браун пише научно-фантастичния роман Проектът

...
През 1948 година Вернер фон Браун пише научно-фантастичния роман Проектът
Коментари Харесай

Как Вернер фон Браун предсказа мисията на Илон Мъск до Марс

През 1948 година Вернер декор Браун написа научно-фантастичния разказ " Проектът Марс ". Същият този Вернер декор Браун, който по време на Втората международна война основава ракетите V2 за нацистите, а по-късно работи и за ракетната стратегия на Съединени американски щати. Книгата му излиза на немски език през 1952 година, а една година по-късно е издадена и на британски.
В нея той разказва освен техническите условия за сполучлив полет до Марс. Той скицира и по какъв начин нашата прилежаща планета ще бъде заселена и ръководена от 10 мъже. Те са избирани от целокупното население на планетата с мандат от пет години. А над всички стои мъж на име Илон.
Кой е този Илон?  
За феновете на американския бизнесмен Илон Мъск е ясно кого засяга Вернер декор Браун преди повече от 70 години. Те са уверени, че става въпрос за създателя на PayPal, Tesla и Space X. Защото и милиардерът Мъск желае да стъпи на Марс и с компанията си Space X създава ракетни технологии, с които да осъществя тази цел.
След като в края на предходната година един публицист подсети в Туитър " пророческия " текст на Вернер декор Браун, Илон Мъск отговори с кино откъс: " Съдба! Съдба! Няма тичане от нея за мен! ". Не можеш да избягаш от предопределеността, споделя Мъск с мигане.
Името Илон не е необятно публикувано. В книгата от Стария завет " Книга Съдии Израилеви " то се появява за първи път и значи дъб или дърво, само че също по този начин генезис или мощ. Може би тъкмо за това декор Браун го избира за централната фигура в романа. В Африка Илон в действителност е женско име и значи " Господ ме обича ". В Южна Африка, където са корените на Мъск, името е надалеч по-популярно, в сравнение с в Съединени американски щати и Европа.
Делото на Вернер декор Браун  
" Проектът Марс " се счита за първото въодушевено от науката проучване за техническите условия на една сполучлива задача до Марс. 12 години след публикуването му човешки крайник съумява да стъпи на Луната. В съпоставяне с Марс, пътуването до Луната е като разходка до прилежащия квартал.
Революционните хрумвания на Вернер декор Браун бързо набират известност във втората му татковина Съединени американски щати и попадат в редица научнопопулярни изявления. Заедно с Уолт Дисни той взе участие в три телевизионни излъчвания, в които показва своите хрумвания. Така те пробуждат и интереса на американците към пътуването в Космоса.
Във въведението на книгата Вернер декор Браун изрежда и отворените въпроси и неясноти по отношение на пътуването до Марс - измежду тях са проблемите с интерпланетарната навигация, с метеоритните дъждове и марсианската орбита.
 Русия разгласи изискванията, при които ще одобри цех на Tesla Русия разгласи изискванията, при които ще одобри цех на Tesla
Русия е отворена за съдействие с производителя на електрически автомобили Tesla, разгласи Денис Мантуров, министър на индустрията и търговият...
Не е ясно и по какъв начин ще се отрази сходно пътешестване върху човешкото тяло. Фактът, че Вернер декор Браун съумява да тематизира тези въпроси още тогава, демонстрират в каква вероятност и мащаб е мислел.
Как наподобява пътуването до Марс?  
Неговият план за колонизиране на Марс е трябвало да стартира през 1965 година. А той е предвиждал следното: общо 10 галактически кораба да доближат Червената планета. Седем от тях с екипаж от 70 души и три - с хранителни запаси и материали. С помощта на телескоп от орбитата на Марс задачата да откри уместно място за кацане наоколо до екватора. Една предварителна група да премине през атмосферата на Марс и да се приземи наоколо до някои от двата заснежени полюса. След това да се придвижи до отдалечения на към 6500 километра базов лагер и да сътвори там писта за останалите галактически кораби, които са още в орбита.
Вернер декор Браун, несъмнено, не е знаел нищо за галактическите лъчи и за характерностите на атмосферата към Марс. Междувременно сме научили доста повече за Червената планета. Последните три задачи до Марс - на Обедините арабски емирства, на Съединени американски щати и Китай - бяха доста сполучливи,
Въпреки вледеняващите температури и пустинните пейзажи, Марс продължава да се счита за най-атрактивната цел в слънчевата система. Причината е, че на фона на безкрайните галактически дистанции, Марс може да бъде доближат относително бързо. Тъй като е най-малко отчасти сходен на Земята, Марс е подобаващ за пилотирани задачи, а може би един ден и за заселване.
 Посещение на Илон Мъск във Англия разпали слуховете за нов цех на Tesla Посещение на Илон Мъск във Англия разпали слуховете за нов цех на Tesla
Kpaтĸo пoceщeниe нa изпълнитeлния диpeĸтop нa Теѕlа Илон Mъcĸ във Англия разпали слуховете, че магнатът планува да открие зав...
Илон Мъск осъществя визията на Вернер декор Браун
73 години след " Проектът Марс " пилотираният полет до планетата към този момент не звучи толкоз визионерски. Със своя труд Вернер декор Браун сигурно е налял основите за задача до Марс. И през днешния ден един Илон подсигурява, че мнозина не престават да се интересуват от галактически пътувания и че освен няколко страни, само че и частна компания играе водеща роля в надпреварата до Марс.
Ако Илон Мъск успее, галактическият му транспортен съд Starship би трябвало да изведе хората на Марс още преди 2030 година. По-късно един милион души ще се заселят на Червената планета. Визионерът обаче към момента не е споделил нищо за бъдещата форма на ръководство на Марс.
 
Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР