Превземането на Афганистан от талибаните окуражи екстремистите. Това подчерта началникът

...
Превземането на Афганистан от талибаните окуражи екстремистите. Това подчерта началникът
Коментари Харесай

Шефът на МИ-5 предупреди за нови терористични заплахи в навечерието на 9/11

Превземането на Афганистан от талибаните " окуражи " екстремистите. Това акцентира началникът на английското контраразузнаване МИ-5, предупреждавайки за вероятността от нови зверства, осведоми " Франс прес ".

Говорейки преди 20-ата годишнина от терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати, Кен Маккалъм разкри, че МИ-5 е предотвратила шест заговора на " късен стадий " даже по време на затварянията поради ковид през последните 18 месеца и 31 заговора през последните четири години.

" Този ​​брой включва основно заприказва за ислямистки офанзиви, само че също по този начин и възходящ брой заприказва за офанзиви от крайнодесни терористи ", посочи той пред радио Би Би Си.

" Разбира се, има възможност да има терористични офанзиви на територията на Обединеното кралство. Искаме да не е по този начин и прекарваме живота си, като работим допустимо най-вече с сътрудници, с цел да спрем да се случват тези неща и непрекъснато да провокираме себе си по какъв начин можем... да създадем най-хубавото, което можем ", увери Маккалъм.

" За наш смут, ние знаем, че това няма да е допустимо при всеки обособен случай ", предизвести началникът на МИ-5.

Маккалъм означи, че след отвличането на самолетите от " Ал Кайда " на 11 септември 2001 година, опасността се е развила с терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), вдъхновяваща онлайн почитателите си в екстремизъм.

Той добави, че " няма подозрение, че събитията в Афганистан ще вдъхновят и окуражат някои от тези екстремисти ".

Британските специфични служби ще възнамеряват за шанса, че " по-голям риск, последователно, може да залее нашия път ".

Настоящата национална терористична опасност за Англия се прави оценка като " забележителна " - третото най-високо от пет равнища, което значи, че офанзива е " евентуална ".

Генералният шеф на МИ-5 си спомни за това това по какъв начин преди 20 години е гледал в офиса по малкия екран с сътрудници, до момента в който вторият аероплан удря Световния търговски център в Ню Йорк.

" Някой различен сподели " допускам, че всички знаем какво ще вършим през идващите 10 години от живота си " и по този начин се оказа ", разяснява още началникът на английското контраразузнаване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР