Превръщането на катедралата Света София в Истанбул отново в джамия

...
Превръщането на катедралата Света София в Истанбул отново в джамия
Коментари Харесай

Руският патриарх смята, че превръщането на Света София в джамия е Божие наказание

Превръщането на катедралата " Света София " в Истанбул още веднъж в джамия е Божие наказване за константинополския патриарх Вартоломей - за това, че е подкрепил украинските разколници, смята патриархът на Москва и цяла Русия Кирил, предава организация " Фокус ", цитирайки ТАСС.

„ Несъмнено всичко, което се случи в Константинопол, в Истанбул, свидетелства за наказването на Бог. Патриарх Вартоломей вкара разколниците в Киевската реликва, в Киевската София и загуби константинополската София - стана джамия. Мисля, че мъчно можем да си представим по-очевидни последици, идващи от Божието предписание, тъй като прегрешението бе прекомерно огромен “, съобщи той в изявлението си във връзка Рождество Христово по телевизионния канал „ Россия 1 “.

На 10 юли 2020 година турският президент Тайип Ердоган подписа декрет, съгласно който в катедралата " Света София " (Аия София) в Истанбул – монумент на византийската архитектура, повдигнат в интервала 532 – 537 година при ръководството на император Юстиниан и монумент на Световното завещание на ЮНЕСКО от 1985 година – бяха обновени мюсюлманските служби. Редица локални християнски църкви, в това число Руската православна черква, показаха страдание за решението. Същата реакция последва и от ЮНЕСКО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР