Превозвачите протестират срещу предложението на Франция шофьорите да се връщат

...
Превозвачите протестират срещу предложението на Франция шофьорите да се връщат
Коментари Харесай

Най-Накрая Бойко Борисов Ни Го Каза В Прав Текст: Ето Защо Европа Наказва България!

Превозвачите стачкуват против предлагането на Франция водачите да се връщат на 3-4 седмици вкъщи, против ограничаването на каботажните транспорти, против условието да се спи в хотел без да има охраняеми паркинги за камиони и след 3-я ден в една страна да се заплаща като командировка минималната работна заплата на мястото, където се намират.

" Застрахователите това не го одобряват. Не знам да има такива охраняеми паркинги. Едно е да отидеш от Белгия до Германия или от Холандия до Франция, друго е да минеш 5000 км в едната и след това в другата посока. Така се убива нашия транспортен отрасъл. Това са десетки хиляди водачи ", съобщи още Борисов.

По думите му най-после ще стане по този начин, че да ги наемат огромните компании в Европа и демографски това ще ни сътвори проблем, тъй като всеки ще си вземе фамилията там.

" Тогава по какъв начин ще има бързи стъпки да достигнем това, което президентът Макрон желае да се наваксва бързо в другите страни изоставането, което не е по наша виновност. Когато Рузвелт и Чърчил са разпределяли света, ние сме се паднали от тази страна. Това, че сме не най-отдалечени от Брюксел, не значи, че би трябвало да ни бъде наложено толкоз тежко наказване. Държа да го обмислим отново и да намерим решение. Обясних позицията си на президента Макрон и се надявам за схващане ", сподели още министър председателят.

Превозвачите не се отхвърлят от митингите си. Това стана ясно след среща на европейския комисар по превоза, държавното управление и сектора. Заради готвени нови европейски регулации компаниите за интернационален транспорт готвят неодобрение по време на срещата Европейски Съюз - Западни Балкани.

Преговорите за новите правила на европейско равнище ще продължат сред половин и една година. Ще бъдат взети поради терзанията на родния отрасъл, увери отрасловият еврокомисар Виолета Булц. Комисията упорства да бъдат построени да вземем за пример охраняеми паркинги, тъй че да се подсигурява опцията водачите да нощуват в камионите си.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР