Преустройството, ремонтът и обновяването се осъществиха по линия на големия

...
Преустройството, ремонтът и обновяването се осъществиха по линия на големия
Коментари Харесай

В Габровската многопрофилна болница откриха обновеното спешно отделение

Преустройството, ремонтът и обновяването се реализираха по линия на огромния капиталов план за рационализация на незабавната помощ " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ".

Събитието почетоха още националният представител Валери Митов, заместник- регионалният шеф Даниела Маринова, кметът на Габрово Таня Христова, ръководителят на Общински съвет-Габрово Климент Кунев, шефът на РЗИ Габрово доктор Пенчоков, шефът на ЦСМП- Габрово доктор Шандурков, сътрудници на болничното заведение, чиновници и публицисти.

„ Мултипрофилното поделение е една от основните елементи на болничното заведение. Отделението се явява първата конструкция на болничното заведение, с която тези пациенти контактуват, а техните усещания и задоволство се явяват значим отзив за цялостната активност на лечебното заведение. Там е и мястото, където постоянно се генерира неодобрение от нетърпеливи или нападателни пациенти, неразбиращи напрежението и отговорността на дежурния екип. След осъществяване на плана, изискванията за работа са радикално изменени. Осигурен е съвременен достъп на жители и коли за спешна помощ на ЦСМП, както и задоволително кабинети за прегледи, съвременно оборудвана шокова зала, зала за медицински триаж, пространства за краткотраен престой и наблюдаване на пациенти, превързочни и санитарни пространства. Обзавеждането и оборудването е сменено напълно. “, сподели изпълнителният шеф на болничното заведение. Той благодари на екипите на отделението, които демонстрираха самообладание и схващане да работят съвсем година в рискова конюнктура и да оказват навременна и качествена помощ на своите пациенти. Д-р Михов изрече своята благодарност и към всички, подкрепили реализирането на проекта- Министерството на здравеопазването, на строителната компания и на Община Габрово.

Заместник-министър Гетов акцентира, че област Габрово е първата в страната с напълно приключен план за възобновяване на звената за незабавна помощ. Той увери, че регионалната болница ще продължи да има поддръжката на Министерството за реализирането на бъдещите си планове.

Обновеното поделение бе осветено от отец Руслан и свещеници от Габровска духовна околия, а след освещаването гостите разгледаха отделението и откритата през тази година актуализирана Инвазивна кардиология. Ежегодно през Спешно поделение минават към 18 хиляди пациенти, от които 9 хиляди биват приети в болница в болничното заведение. След преустройството на Спешното поделение се усъвършенстват изискванията на труд за работещите в болничното заведение, както и качеството на медицинските грижи за популацията на региона. След огромния план, входът за Спешното поделение е преместен на мястото на входа на Акушеро-гинекологично поделение. До края на предходната година там се обитаваше и филиала на ЦСМП- Габрово. В отделението се влиза по особено самостоятелен метод, който е приспособен за коли за спешна помощ, както и за хора с двигателни усложнения. Въведена е нова организация на придвижването, като улицата, водеща до входа на болничното заведение, към този момент е еднопосочна. Паркирането на коли в региона на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ се прави единствено на обособените паркинг зони - преди бариерата, зад гаражите и зад магазина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР