Преценихме да покажем отношението си чрез напускане на пленарна зала

...
Преценихме да покажем отношението си чрез напускане на пленарна зала
Коментари Харесай

Дариткова: Напуснахме пленарна зала, защото президентът насажда омраза

Преценихме да покажем отношението си посредством овакантяване на пленарна зала поради насажданата ненавист в изказванията на президента и обидите, които насочи към парламентаристите. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в изявление в предаването „ Лице в Лице “ по bTV.

" Тази война не я започнахме ние. Тя стартира при започване на годината, когато напълно ненадейно президентът сне доверието в държавното управление. Правителството е определено от парламентарното болшинство. Ние сме законни представители на жителите, които са ни дали своят вот доверие след едни почтени и законни избори. Затова преценихме поради насажданата ненавист в изказванията на президента, обидите, които насочи той към парламентаристите и противоконституционното му искане за оставка на Народното събрание, трябваше да покажем отношението си посредством овакантяване на пленарна зала. Не единствено ние от ръководещата коалиция, само че и сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация и самостоятелните депутати също напуснаха пленарна зала по време на изказването на президента ", сподели тя.

" Ние не можем да приемем обидните квалификации, които той насочи към нас и това се чу в изявленията на доста от сътрудниците народни представители. Не можем да приемем държанието му, което провокира разграничителни линии в българското обществото, което приканва за метежи и експанзия. Нещо, което виждаме в днешните прояви на митинга, тъй като той излезе от рамките на митинг на умните и красивите, които подсигуряват по-добро бъдеще на България. Днешните подиуми с ранени служители на реда и запалена плява, с апели за бомби, за мятане на павета против служителите на реда, считам, че по никакъв метод не чертае една по-добра вероятност за България. Затова ние предложихме свръхлигитимната процедура за привикване на Велико Народно заседание и разискване на нов публичен контракт, тъй като считаме, че единствено по този метод може да се реализира единодушие. Ние желаеме да излезем от това, което сега владее българското общество, тъй като считаме, че политика, която се основава на ненавист, а не на разговор изсмуква силите на българското общество ", съобщи още Дариткова.

" Водихме дълъг разговор и приехме част от предложенията на нашите съдружни сътрудници. По плана имаме 127 гласа. Имаме гласовете на Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, самостоятелни и парламентарната група на ВОЛЯ. ВОЛЯ считат, че е значимо да се стартира дебатът по Конституцията и да се види за тези два месеца политическите сили в Народното събрание могат ли да реализират единодушие към концепцията на ГЕРБ за привикване на Велико Народно заседание “, изясни днешните решения в ръководещата коалиция Дариткова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР