„Претенции за малцинства и езици няма как да бъдат подкрепени“,

...
„Претенции за малцинства и езици няма как да бъдат подкрепени“,
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Няма да подкрепим претенции за малцинства и езици

„ Претенции за малцинства и езици няма по какъв начин да бъдат подкрепени “, съобщи от трибуната на Народното събрание вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, представен от " Евроком ".

Каракачанов изясни, че на македонската страна е препоръчан анекс към контракта, в който се споделя ясно, че Република Северна Македония няма да им искания към нас. Той беше безапелационен и че съседите ни би трябвало да признаят, че македонците до началото на 20 век имат българско съзнание.

Сред изискванията, които България била подставила е и това да се възстановят нашите монументи в Северна Македония. Каракачанов даде образец с това, че огромна част тези плочи се подменят с други, на които надписите са на македонски.

„ Това става без единодушието на роднините на тези хора, а те имат такива и в България, и в Северна Македония, просто по този начин – като политическа процедура. Също по този начин ние настоявахме за явен и прецизен отвод от малцинствени искания, касаещи жители на Република България “, съобщи още министърът на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР