Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е новият собственик

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е новият собственик
Коментари Харесай

Престолонаследникът на Саудитска Арабия купи отбор от Висшата лига

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е новият притежател на клуба от Висшата лига на Англия Нюкасъл.

Дългоочакваната договорка по продажбата на "свраките " към този момент е приключена. Досегашният притежател на клуба Майк Ашли го е продал за 300 милиона паунда на капиталов фонд, зад който стои принц Мохамед бин Салман, настояват британски медии. Сделката се проточи повече от година и половина поради усложнения от друг темперамент. Вчера стана ясно, че кандидат-купувачите от Саудитска Арабия са получили „ зелена светлина “ за завършването на покупката, откакто са разрешили разногласието си с кaтарската телевизия beIN Sports, която предяви искове към саудитската страна поради незаконно предаване на мачове в последните 4,5 години.

Според оценки на британските медии “свраките “, които сега заемат нежеланото предпоследно масто в класирането във Висшата лига, ще има най-богатият притежател в света на футбола. Състоянието на принц Мохамед бин Салман се прави оценка на 320 милиарда паунда, което е над 10 пъти по-голямо от това на притежателя на Манчестър Сити шейх Мансур (21 милиарда) и със 100 милиарда повече от това на притежателите на Пари Сен Жермен (220 млрд).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР