Престижното английско издание Индипендънт“ разказва за хилядолетната история на българската

...
Престижното английско издание Индипендънт“ разказва за хилядолетната история на българската
Коментари Харесай

“Индипендънт“ четка Пловдив: Мястото за перфектната градска почивка

Престижното британско издание „ Индипендънт “ споделя за хилядолетната история на българската Европейска столица на културата и за местата, където може да си прекараш добре, в случай че планираш релаксиращ уикенд. Авторката на публикацията, Анита Исалска, дава есенция на атмосферата на Пловдив.

„ Пловдив разполага с всичко належащо за съвършената градска отмора: калдъръмен остарял град, впечатляващи антични руини и богат избор от места, с добра кухня за прелестно превозване. Вторият по величина град в България - Пловдив е Европейска столица на културата за 2019 година “, по този начин стартира позитивната публикация, която може да накара всеки, който я прочете да стартира да планува своето пътешестване до един от най-старите градове в света, изкушен от букета от благоприятни условия, които му се оферират.
Авторката стартира с изложение на Стария град, на каменистите улички, които се преплитат сред очарователните къщи от 19-и век, по този начин цветно боядисани датиращи от българското Възраждането - преуспяващ интервал за архитектурата, литература и занаятите. Текстът следва детайлно изложение на дървените стрехи и надвесените горни етажи на старинните къщи, които оформят тесните платна и придават на Стария град мистериозна, вълнуваща атмосфера. След прочувственото изложение, следва в детайли отбелязване на всички забележителности в Стария град. За всеки един от туристическите обекти е предоставена извънредно изчерпателна информация. Текстът разказва по сходен метод останали акценти в публикацията: римската и антична просвета, история и архитектура; хълмовете, върху които е издигнат Пловдив; рекомендации за нощувка, вкусна храна, както и региони за извършване на покупки. Тази плътната картина на атмосферата на Пловдив е илюстрирана с богат снимков материал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР