Престъпниците използват различни трикове за кражба на автомобили (и не

...
Престъпниците използват различни трикове за кражба на автомобили (и не
Коментари Харесай

Видите ли някое от тези 5 неща - намирате се в опасност, потърсете помощ!

Престъпниците употребяват разнообразни трикове за кражба на коли (и не само). Това са някои от най-разпространените. Вижте ги, с цел да знаете по какъв начин да се предпазите и какво да вършиме, в случай че се намирате в рискова обстановка.

1. Пластмасова бутилка, заседнала сред гумата и каросерията на автомобила

Някои трикове, употребявани от крадците, са доста елементарни и не изискват никакви фантастични технологии. Тези хора слагат празна пластмасова бутилка над предната гума, тъй че да заседне сред нея и каросерията. Обикновено вършат това от страната на пасажера, с цел да не я забележите, до момента в който се качвате в колата. Когато започнете да шофирате, чувате мощен и чудноват звук и, несъмнено, желаете да излезете и да ревизирате какво се случва, оставяйки вратата отворена и колата запалена. Точно на това се надяват нарушителите. Така те могат да влязат в нея и да откраднат нещо или да потеглят.

Какво би трябвало да вършиме: Разходете се към колата, преди да се качите в нея. Ако забележите нещо, заседнало над гумата, се отдръпнете и предупредете полицията или защитата на паркинга.

2. Празни кенчета, закачени на задната част на колата

Този трик работи на същия принцип като пластмасовата бутилка - мощен и чудноват звук. Крадците завързват няколко празни кенчета от безалкохолни питиета за задната част на колата и когато започнете да шофирате, те издават рязък тон. Проблемът е, че даже да сте привикнали да се разхождате към транспортното средство, преди да се качите в него, има огромна възможност да не забележите кутийките, тъй като крадците могат да ги бутнат под автомобила.

Какво би трябвало да вършиме: Ако чуете чудноват звук, отидете на безвредно място, преди да излезете. И не забравяйте да заключите колата.

3. Съобщение, че вашата кола е блокирала нечия друга

Ако се намирате в мола или друго огромно обществено място и чуете известие, което гласи, че сте блокирали нечия кола, не бягайте до мястото, където сте паркирали, а се уверете от разстояние дали това е истина. Престъпниците могат да рапортуват за блокирана кола и да почакат да им донесете ключовете.

Какво да вършиме: Ако вашата кола не е блокирала ничия друга, обадете се в полицията.

4. Звуци на плачещо бебе
 Ето по какъв начин у дома да е топло без високи сметки Ето по какъв начин у дома да е топло без високи сметки
През зимата вкъщи може да е топло и без да се постанова да плащате големи сметки. Разбира се, не всеки може да се разреши скъпа изолираност...

Ако чуете плачещо бебе покрай вратата или прозореца, не излизайте на открито, с цел да ревизирате какво се случва. Престъпниците употребяват този трик, с цел да накарат хората да отворят.

Какво да вършиме? Просто се обадете в полицията.

5. Звуци от течаща вода

Това е различен " гласовит " трик, който нарушителите употребяват. Те отварят крановете на външните чешми до край, с цел да си помислите, че някоя тръба се е спукала и да излезете, с цел да ревизирате какво се случва. И затова - да им предоставите опция за нахлуване.

Какво да вършиме: Обадете се в полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР