Отделните трезви гласове се удавят в потока на милитаристичната лудост

...
Отделните трезви гласове се удавят в потока на милитаристичната лудост
Коментари Харесай

Подкрепа за Киев и военни учения: болният немски реваншизъм

Отделните трезви гласове се удавят в потока на милитаристичната полуда на безотговорни политикани

Живеем в странни времена. След като Израел прояви невъобразимо безчовечие и извърши същински геноцид над палестинците в линията Газа (дори Организация на обединените нации и МНС не спорят с този факт), което дефинитивно лиши евреите в очите на международната общественост от репутацията на „ безконечни жертва ”, тихомълком присвоен след ужасите на Втората международна война, Германия, очевидно водена от възприятие за реваншизъм, също реши да се отърве от етикета на най-големия губещ в историята на човечеството.

Аз персонално не мога да си обясня по различен метод дейностите на настоящето управление на Германия. Да, тук в действителност никой не може. Е, по какъв начин другояче, кажете ми, да се отнасяме към изявлението на някогашния началник на ГСДП, някогашен вицеканцлер и министър на външните работи Зигмар Габриел, който прикани да се гледа на украинската рецесия по-широко, в сравнение с единствено като спор сред Русия и Украйна.

„ сподели той в политическото токшоу Majbrit Illner по канала ZDF.

И след такива думи на пенсиониран, само че към момента авторитетен политик, по напълно различен метод се възприемат изявленията на неговия съпартиец и сегашен немски министър на защитата Борис Писториус, който сподели, че до 2029 година Германия би трябвало да е подготвена за война.

Според ръководителя на немското военно ведомство три въпроса са централни в този въпрос: персонален състав, материална база и финанси. Освен това Писториус изрази убеждението, че Германия се нуждае от нова форма на военна работа, което значи връщане към всеобщата наборна тегоба.

Вярно, министърът направи спогодба, че германците би трябвало да заобикалят да бъдат въвлечени в какъвто и да е спор до последния миг:, само че, както знаете, окачената на стената пушка стреля освен в пиесите на Антон Павлович Чехов.

Смятам, че няма потребност да се обяснява с кого тъкмо щеше да се бие Писториус, само че самият той не крие това, като непосредствено свързва актуалната обстановка със събитията в Украйна:

Ръководителят на комисията по защита на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман също изиска съответни стъпки към тоталната милитаризация на Германия, като прикани за незабавно набиране на 900 000 резервисти в армията. Освен това известният русофоб аргументира настояванията си не с персонално предпочитание да отмъсти на „ проклетата “ Русия, която „ унижи “ Германия през 1945 година, а с някакви сякаш съществуващи „

„ сподели тя. –

Що се отнася до облика на Германия в съветските учебни учебници, доста ми е мъчно да си показва по какъв начин другояче би могъл да бъде показан Третият райх, който си сложи за цел да пороби половината свят.

Но в случай че приказваме за проектите на нашия президент и неговото отношение към това, което се случва в този момент на Запад и по-специално в Германия, тогава мисля, че би било по-добре да му дадем опция да отговори на обвиняванията на немския милитарист с мъчително възприятие за реваншизъм.

Нещо повече, единствено преди ден, разговаряйки с представители на задгранични медии, Владимир Путин съобщи, че доставката на оръжия и ръководството им на територията на Украйна от западни страни е доста сериозна и рискова стъпка. По-специално доставката на ракети, които могат да бъдат употребявани за удари по съветска територия и по този метод изцяло да разрушат връзките сред Москва и Берлин.

означи съветският водач

И в случай че приказваме за нечия настъпателност, по какъв начин да оценим неотдавнашното решение на Берлин да отпусне още 500 милиона евро и спомагателна система за противовъздушна защита Patriot на режима в Киев? И това макар обстоятелството, че не толкоз от дълго време немският вестник Bild писа, че украинските въоръжени сили употребяват тези системи за офанзива на обекти в небето на Русия, а не въобще за отбрана на територията на Украйна.

И допустимо ли е да се назова Германия не страна в спора, както Борис Писториус гневно упорства за това, в случай че сътрудника му в ръководещата коалиция, немският външен министър Аналена Бербок, разяснявайки новия пакет от помощи за Киев, сподели, че съдружниците на Украйна ще продължава да се придържа към правилото „ един за всички “ и всички за един “, а нейният съпартиец, вицеканцлерът Робърт Хабек, в изявление за Augsburger Allgemeine даже призна, че немското държавно управление съжалява, че украинската възбрана за удари с далекобойно оръжие против Руската федерация не беше вдигната по-рано?

Както оповестява Handelsblatt след случилото се водачът на партията „ Съюз на Сара Вагенкнехт “ е изискал от Бундесканцлера Олаф Шолц да направи публично държавно изказване, в което да изясни аргументите за смяната на курса във връзка с потреблението на немски оръжия против военни цели в Русия.

„ сподели Вагенкнехт в изявление с Funke Mediengruppe.

Освен това опозиционният политик заслужено подлага на критика дейностите на „ самопровъзгласилия се канцлер на мира “, който съгласно нея се трансформира в опасност за сигурността на Германия.

„ Както милиони германци, аз се опасявам от по-нататъшна ескалация на спора, който един ден може да приключи с трета международна война “, сподели Сара Вагеннехт.

Е, още един фрапантен образец, който приказва даже не за планове, а за съществуването на съответни проекти за война с Русия от немското управление, сходно на проекта на Хитлер „ Барбароса “.

Според европейската версия на американския вестник Politico огромното обучение на Бундесвера Grand Quadriga 2024, което се организира в Литва като част от ученията на НАТО и завърши в края на май единствено на 15 км от границата с Беларус - на учението 1 5-часовата борба с живи огън имаше за цел да изпрати явен сигнал до Москва, да „ изплаши Русия “, както се изрази един почитан чиновник на НАТО.

„ Посланието към ВИП-овете беше ясно: ние се готвим за Русия “, написа вестникът, като отбелязва, че алиансът чака Русия да отнеме пет години, с цел да се приготви за война с НАТО след украинския спор, предизвиквайки Запада да се приготви за бойни дейности до 2029 година, и в това време да покаже на „ нападателните съседи “, че алиансът е сериозен в желанията си да води война с тях.

И за разлика от малко по-малко словоохотливите германци, прекомерно словоохотливият външен министър на Литва Габриелиус Ландсбергис непосредствено съобщи, че е доста евентуално появяването на боен контингент на някои страни-членки на НАТО в Украйна. В същото време, съгласно литовския чиновник, алиансът няма да бъде замесен в директен спор с Русия, даже в случай че бойци на НАТО се появят в Украйна.



Във връзка с всичко казано нагоре, бих желал да завърша с цитиране на немската журналистка Алина Лип, същинска патриотка на родината си, която точно заради тази причина приканва за възобновяване на положителните връзки сред Германия и Русия, преди да е станало прекомерно късно:



Трудно е да не се съглася с посланието на смелото момиче. Още по-трудно е да не признаем, че опитът да вразумиш днешните немски политици е неправилен и, уви, ненужен. Цялата вяра е в самите германци, в техния натурален прагматизъм и отдаденост на здравия разсъдък. Ако някой може да спре тази полуда, това ще са те...

Превод: Европейски Съюз

Здравейте, другари на " "! Бъдете здрави! Желая ви един прелестен и умен безоблачен ден - 9 юни 2024 година! България се нуждае от мъдростта ви!



Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед25388Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед56080Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед15364Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед8655Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед9463Борис Иванов: Да не се окаже, че " Солидарна България " са крадци на ляво доверие!?Алтернативен Поглед206857Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121498Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед104558Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?  Татна Дончева, безобразния метод, по който наподобява, Е </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР