Пресслужбата на украинските въздуушно-десантни сили съобщи, че руските окупатори са

...
Пресслужбата на украинските въздуушно-десантни сили съобщи, че руските окупатори са
Коментари Харесай

Украинските военнопленници, разстреляни от окупаторите в Запорожка област, са войници от 82-а въздушнодесантна бригада на ВСУ. Появи се видео с отмъщение за рашисткото злодеяние

Пресслужбата на украинските въздуушно-десантни сили заяви, че съветските окупатори са разстреляли трима пленени военнослужещи от 82-а обособена десантно-щурмова бригада от Въоръжените сили на Украйна в региона на село Роботине.
 
 Окупаторите са простреляли украинските военни от 82-а десантно-щурмова бригада Окупаторите са простреляли украинските военни от 82-а десантно-щурмова бригада Източник: Скрийншот/Telegram
Според известието, неидентифицирани съветски военнослужещи съзнателно са нарушили законите и обичаите на войната, намирайки се на бойна линия в един от регионите на Запорожка област. Окупаторите са нарушили член 3 от Женевската спогодба по отношение на третирането на военнопленниците, както и други правила на интернационалното филантропично право, като съзнателно са умъртвили невъоръжени хора, предпазени във въоръжен спор.
 

 
" А точно трима военнослужещи от 82-а обособена десантно-щурмова бригада от Въздушно-щурмовите сили на Въоръжените сили на Украйна, които са били отвън строя вследствие на това, че са били хванати след приемане на рани и травми с друга степен на тежест ", се споделя в известието.
 
Загиналите бойци са евакуирани от бойното поле. Въоръжените сили на Украйна означиха, че закононарушението на окупаторите е вписано в Единния указател на досъдебните следствия, а материалите по делото ще бъдат трансферирани на Международния углавен съд.
 
" Рано или късно военнопрестъпниците от Руската федерация ще бъдат подведени под отговорност за зверствата си пред Международния углавен арбитражен съд. Истината е на наша страна. Не можем да бъдем разрушени! Ще отмъстим за всеки украинец, за всяко парче земя, на което терористична Русия е донесла тъга. Врагът ще бъде осъден ", прибавиха военните.
 
Днес в Telegram канала " Говори снайперистът " Станислав Бунятов, доброволец от 24-а обособена щурмова бригада " Айдар ",  разгласява ново видео с отмъщението за убитите украински бойци. Бунятов разкри, че окупаторите " не са живели даже половин час след осъщественото закононарушение ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР