Прессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че Русия няма

...
Прессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че Русия няма
Коментари Харесай

Руското външно: Нямаме нищо общо с отравянето на Скрипал

Прессекретарят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че Русия няма нищо общо с отравянето на английския разузнавач Сергей Скрипал, а Лондон както и преди не дава каквата и да е публична информация за случая.
Според нея Лондон намерено нарушава интернационалните правила, като не дава на съветските дипломати консулски достъп до Скрипал и щерка му Юлия, отровени в британския град Солсбъри.
" Ставаме очевидци на следващото възпрепятстване на достъпа на съветските представители до потърпевши съветски жител. Така Англия намерено, без да се стеснява, нарушава международно-правовите правила и в частност двустранната Консулска спогодба от 1968 година Чл. 36 на документа съдържа състояние, че консулското длъжностно лице има право в рамките на консулския си окръг да се среща с всеки жител на представяната страна, да му дава препоръки, за му оказва всякакво подпомагане, в това число и нуждата да се подхващат ограничения за оказването на правна помощ, съобщи Захарова ", представена от ТАСС.
По-рано Джонсън по време на тирада пред дипломати съпостави " Случая Скрипал " с началото на романа на Достоевски " Престъпление и наказване ". Според него всички са уверени кой е виновен и въпросът е дали той ще си признае или ще го заловят.
" За разлика от Борис Джонсън, ние в действителност сме чели Достоевски, обичаме го и го знаем. Ето негов откъс: „ От 100 зайци не можеш да направиш кон. Стотици съмнения не вършат доказателство ", съобщи Захарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР