Препоръка да бъдат отменени тържествата за националния празник на България

...
Препоръка да бъдат отменени тържествата за националния празник на България
Коментари Харесай

Заради коронавируса:Отменят тържествата на Шипка?

Препоръка да бъдат анулирани тържествата за националния празник на България 3 март на историческия връх Шипка насочи националният спешен щаб. Причина е, че скупчването на огромни групи хора крие причина за епидемиологични опасности.

Решението на Щаба е съобразено със мненията на привлечени към него специалисти от региона на епидемиологията, инфекциозните заболявания, вирусологията и превантивната медицина, пишат от пресцентъра на ВМА

Въпреки че в страната ни няма регистриран случай на новия ковид, в последните дни се следи грипна вълна от вирус вид „ Б ” в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и други. На доста места в страната бе оповестена вторична грипна почивка и през днешния ден в редица градове е неучебен ден.

Общопрактикуващите лекари и учебните управления оповестяват за увеличена заболеваемост от респираторни инфекции и грип, по отношение на което тук-там следва оповестяване на грипна зараза, а за учениците – и на грипна почивка. Справката на епидемиологичната обстановка демонстрира, че ситуацията в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни болести.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР