Преодоляването на последиците от пандемията от Covid-19 струва на Германия

...
Преодоляването на последиците от пандемията от Covid-19 струва на Германия
Коментари Харесай

Ковидкризата струва 300 млрд. евро на германците

Преодоляването на последствията от пандемията от Covid-19 коства на Германия близо 300 милиарда евро. Това написа през днешния ден в. " Велт ", базирайки се на изчисленията на Института за немска стопанска система (IW) в Кьолн.

Ще минат години, преди да може да се компенсират загубите и да се балансират структурните отклонения, е декларирал пред изданието ръководителят на института Михаел Хютер, представен от ТАСС и dir.bg.

Само през последните три тримесечия (от четвъртото на 2020-а до второто на тази година) разноските за превъзмогване на рецесията възлизат на съвсем 140 милиарда евро, от които една трета е обвързвана с новия локдаун поради втората вълна на ковид.

Темпът на имунизациите се ускорява и това е значим сигнал за стопанската система. Въпреки това не е нужно да се поддаваме на илюзията, че тази рецесия няма да остави още следи, предизвести Хютер.

И сега в Германия е в действие локдаун, само че не толкоз непоколебим, колкото през зимата. Училищата и детските градини са отворени, музеите и галериите в някои провинции работят. Много райони стартират да смекчават ограничаващите ограничения и към този момент са отворили заведенията за хранене и хотелите навън.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР