Преминаването на товарни композиции от бургаското пристанище към вътрешните жп

...
Преминаването на товарни композиции от бургаското пристанище към вътрешните жп
Коментари Харесай

Добра новина за всички превозвачи: Откриха директна жп връзка между Пристанище Бургас-гара Владимир Павлов

„ Преминаването на товарни композиции от бургаското пристанище към вътрешните жп връзки на страната към този момент е доста улеснено. “

Това сподели зам.-министърът на превоза и известията Бисер Минчев по време на откриването на рехабилитираната жп линия сред Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов .

Заместник-министър Минчев изясни, че това е добра вест за всички превозвачи , които употребяват смесен превоз и ще им спести време и запаси.

„ Днешната инвестиция от близо 5 млн. лв. има огромна изгода за бизнеса и за товарите, които пътуват по море и с железница “, посочи Бисер Минчев. Заместник-министърът добави, че в унисон с разрастващата се стопанска система в Европейския съюз, товарните железопътни транспорти в България също търпят своето развиване и вложенията в тази посока са от особена значимост.

Проект „ Рехабилитация на железопътен коловоз от стрелка № 103 /Пристанище Бургас/ до стрелка № 20 /гара Владимир Павлов/ “ се финансира от Кохезионния фонд на Европейски Съюз и Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020. Стойността на контракта за строителство е 4 978 974 лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР