Премиерите на осем автономни региони в Испания подписаха декларация, в

...
Премиерите на осем автономни региони в Испания подписаха декларация, в
Коментари Харесай

Осем автономни региона поискаха да се гарантира качеството на обществените услуги в обезлюдената част

Премиерите на осем самостоятелни райони в Испания подписаха декларация, в която упорстват моделът на районно финансиране да поправя минусите на актуалната система и да подсигурява качеството на публичните в селските региони и в обезлюдените елементи на страната.

Премиерите на Галисия, Кастилия и Леон, Кастилия-Ла Манча, Арагон, Естремадура, Астурия, Ла Риоха и Кантабрия желаеха в взаимно изказване централното държавно управление да обърне внимание при промяната на разпределението на държавни средства на обстоятелството, че публичните услуги са по-скъпи в обезлюдените региони, само че все пак всеки испанец има да получи същото качество като жителите на Мадрид или Барселона да вземем за пример.

Техните райони обгръщат 62 % от територията на Испания, а в тях живеят едвам 24 % от популацията. Испанските медии означават, че за първи път политици от разнообразни партии са толкоз единомислещи в настояванията си към централното държавно управление. Според премиера на Арагон Хавиер Ламбан те са посочили „ че е изцяло допустимо да вършат политика, преодолявайки и оставяйки зад себе си яростта “.

„ Обезлюдяването на Испания е нейното огромно злополучие “, акцентира министър председателят на Кантабрия Мигел Анхел Ревиля и посочи, че в Европа тя е страната с най-неравномерно систематизиране на популацията върху територията ѝ, заради което е нужна промяна на районния модел на финансиране.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР