Премиерът в оставка Кирил Петков връчи на официална церемония 25

...
Премиерът в оставка Кирил Петков връчи на официална церемония 25
Коментари Харесай

Наградиха в Министерския съвет ученици с високи постижения от международни състезания и олимпиади

Премиерът в оставка Кирил Петков връчи на публична гала 25 грамоти и значки на наши възпитаници, постигнали високи резултати на интернационалните надпревари и олимпиади през 2022 година.

На извършените тази години надпревари съвсем всички тимове са получили златни, сребърни или бронзови медали. Грамоти получиха и ръководителите на учениците. На церемонията участваха и министрите в оставка: на образованието и науката Николай Денков и на електронното ръководство Божидар Божанов.

Според Кирил Петков младежите даже не си дават сметка какъв брой спомагателни плюсове носят на България със своите триумфи. Инвеститорите избират България точно поради златните ни медалисти от олимпиади, сподели още министър председателят. " Репутацията на България се базира и на вашия триумф ", добави Кирил Петков и означи, че най-вероятно доста от младежите ще учат в най-хубавите международни университети.

" Много са надявам да създадем България да има изискванията да ви притегли назад и да работите тук за България, това пък е нашата задача сега да се опитаме да променим страната ни, тъй че да си резервираме най-големия гений назад. Ние постоянно приказваме с министъра на образованието каква стратегия да стартираме, даже да ви помогнем с част от финансирането в интернационалните университети и даже да решите да се върнете назад, това финансиране да не е просто заем, а страната да бъде част от инвестицията в това обучение при изискване че се върнете назад ", съобщи Кирил Петков, министър-председател в оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР