Премиерът прави външна политика, за която външно министерство не знае.

...
Премиерът прави външна политика, за която външно министерство не знае.
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Възможно е МС да отмени ветото за РСМ без съгласието на парламента

Премиерът прави външна политика, за която външно министерство не знае. Прави усещане, че външният министър Теодора Генчовска не участва на огромна част от интернационалните събития. Премиерът си носи отговорност за съветниците и министрите си. Това съобщи някогашният външен министър Екатерина Захариева в предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия.

„ До нас доближава информация, че министър-председателят е поел ангажимент към РСМ и има и сигнали за това. Готви се някакъв документ, който е съвсем подготвен за сключване. Вероятно ще бъде подписан на междуправителствено съвещание. По-лошото е, че този ангажимент ще докара до това, че доверието, което България от години поддържа, ще се унищожи. Повечето българи ще сметнат това за национално изменничество “, предизвести тя.

„ Министерски съвет може да вземе това решение, само че се надявам да се съобрази с националното единодушие по тази тематика “, уточни Захариева, само че го посъветва да не го прави.

По думите ѝ сънародниците ни е Македония са обезпокоени.

Провокацията в Битоля беше политически проведена.

Видео: https://bntnews.bg/news/ekaterina-zaharieva-vazmozhno-e-ms-da-otmeni-vetoto-za-rsm-bez-saglasieto-na-parlamenta-1192019news.html
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР