Премиерът повтори за пореден път, че не познава Алексей Петров,

...
Премиерът повтори за пореден път, че не познава Алексей Петров,
Коментари Харесай

Денков след казаното от Борисов: Не съм чувал за срещи с Алексей Петров

Премиерът повтори за следващ път, че не познава Алексей Петров, като посочи, че не е чувал за срещи на ръководещите с убития предприемач преди сформирането на кабинета. Той акцентира, че при правенето на законодателната и управническата стратегия на държавното управление името на убития не е споменавано. Повод за уточнението му стана въпрос от депутата Гроздан Караджов, заложен му по време на първия парламентарен надзор за новия политически сезон.

Караджов цитира признанието на Бойко Борисов по-рано през днешния ден, че Петров е взел участие в диалозите за съставянето на кабинета.

" В качеството си на какъв един човек, който е разследван за рекет, за убийства, като какъв тъкмо подобен човек може да бъде участник в сглобяването на вашия кабинет? ", попита депутатът от Има Такъв Народ. " В качеството си на какъв взе участие човек, който е бащата на един от партийните водачи, което е най-малкото противоконституционно, само че тук за газенето на конституцията не е учудващо ", добави той по отношение на наличието на бащата на Кирил Петков на тези диалози. Караджов настоя да разбере и какви задължения са поемали " участниците в сглобката в тези подмолни договаряния " и дали министър председателят знае за такива.

" Не познавам Алексей Петров, в никакъв случай не съм приказвал с него, виждал съм го два пъти на срещи на работодателските организации. Никога не съм чувал за срещи с Алексей Петров преди да стане убийството, след което изтече такава информация в медиите. Аз съм взел участие във всички процеси, свързани с подготовката на управническата и законодателната стратегия, и в никакъв случай в тези процеси името му не е споменавано ", отговори Николай Денков. И препрати Гроздан Караджов да пита Бойко Борисов. " Така че, задавайте въпросите към лицата, които могат да дават отговор на тези въпроси ", добави министър председателят. Относно мълчанието на Министерство на вътрешните работи по отношение на следствието на убийството на Алексей Петров, Денков сподели, че не може да се дава информация без позволение на прокуратурата.

" Аз и различен път съм чувал, че не сте го познавали и виждали, само че сериозността на вашата позиция изисква да отговорите на въпроса - не се ли притеснявате от ролята на лицето Алексей Петров в съставянето на вашето държавно управление, от уговорките, които са поети там, тъй като това не са били срещи да палнем една свещ в църквата? ", репликира Гроздан Караджов. И попита: " От на следващия ден сутринта, като застанете пред огледалото, ще виждате ли призрака на Алексей Петров, като въплъщение на държавното управление " Денков "?

Премиерът иронизира алегорията за огледалото и прикани Караджов да прояви повече творчество. Той въпреки всичко отговори, че съвестта му е чиста.

" Като се погледна заран в огледалото, виждам себе си и своята съвест. Толкова неистини се споделиха през днешния ден в залата, че в случай че пускаме червени точки, трябваше да е алено на екрана от самото начало ", отвърна Денков. Той сподели още, че всеки може да се среща с който си изиска, значимо било какви са дейностите на министрите и одобряваните закони в пленарната зала.

Последваха реакции от депутати от Политическа партия, които стачкуваха, че подобен въпрос е бил позволен, тъй като е в прорез с правилника по време на блиц надзор да се задават въпроси, които засягат общата политика на държавното управление. " Не следваше да бъде допускан подобен въпрос и да бъде отговаряно на него ", насочи рецензия към Росен Желязков някогашният ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР