Премиерът Николай Денков и зърнопроизводителите се разбраха - подписаха меморандум,

...
Премиерът Николай Денков и зърнопроизводителите се разбраха - подписаха меморандум,
Коментари Харесай

Разбраха се! Денков се извини

Премиерът Николай Денков и зърнопроизводителите се схванаха - подписаха меморандум, кабинетът даде на сектора 63 млн. лева помощи, а министър-председателят се извини на стопаните, които назова терористи.

-->
В Министерския съвет беше подписан меморандума сред държавното управление и земеделските производители, заяви на брифинг министър председателят Денков.

По-рано стана ясно, че митингът на земеделските производители се приключва. На постоянно си съвещание кабинетът реши да отпусне 63 млн. лв. в допълнение на Държавен фонд " Земеделие " за 2023 година за подкрепяне на аграрни стопани.

" При едни градивно извършени договаряния няма победени, няма отстъпили - всички печелят. Около това се обединихме на срещата. В момента потушихме напрежението, което вълнува хората през днешния ден, само че има извънредно доста проблеми, които ще продължаваме да решаваме дружно ", сподели Денков.

" Използвам случая в този миг, когато завърши митинга, когато е подписан меморандума, да се извиня на всички хора, които работят в земеделския бранш, в аграрния бранш, животновъдите, по тази причина, че ги наскърбих, употребявайки думата „ терористи ”. Думата беше ориентирана към хората, които отхвърлиха да дойдат  на отправената от мен покана, на която щяхме да обсъждаме тези точки в същия дух, в който го свършихме през днешния ден ", съобщи още министър председателят.

" Искам да благодаря от името на Инициативни комитет. Има реализиран резултат. Няма по какъв начин всяко нещо да бъде напълно реализирано, само че значимо е да се стигне до консенсус, който да удовлетворява всички. Надявам се, всички ограничения, които бяха взети през днешния ден да реализират резултат в дълготраен проект ", разгласи Илия Проданов, Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите и един от уредниците на митингите на земеделците.

" Ще продължим да работим дружно, с цел да създадем тази среда да има повече благоприятни условия, да има повече български артикули, тъй като всички работим за българските консуматори ", сподели министърът на земеделието Кирил Вътев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР