Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи
Коментари Харесай

Денков и Габриел с голям жест към новата българска еврокомисарка

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще се срещнат с комисаря по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова на 28 септември (четвъртък), оповестиха от държавната осведомителна работа.

Това е първата публична аудиенция в страната на Илиана Иванова след встъпването ѝ в служба като член на Европейската комисия (ЕК) от България.
-->
След срещата министър-председателят, вицепремиерът и европейският комисар ще създадат взаимно изказване.

Съветът на Европейския съюз (ЕС) назначи Илиана Иванова за нов еврокомисар от България на 19 септември. Назначението ѝ е по общо единодушие с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Назначението следва оставката на Мария Габриел като еврокомисар и е за остатъка от мандата на Европейска комисия до 31 октомври 2024 година Иванова бе подкрепена от голямо болшинство в Европейския парламент (ЕП), откакто мина сполучливо чуване пред две парламентарни комисии. До назначението ѝ за еврокомисар Иванова бе българският представител в Европейската счете палата в Люксембург, а преди този момент - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

В едно от първите си изявленията на новия пост Илиана Иванова даде висока оценка за своите прародители Меглена Кунева, Кристалина Георгиева и Мария Габриел. Тя изрази очакване да продължи техния път в достойното показване на България в Европейска комисия. По нейните думи провокациите пред нея са доста, като едно от тях е потребността Европейски Съюз да чува хората и да приказва с тях на понятен език.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР