Премиерът Нафтали Бенет стана първият израелски лидер, който посещава Обединените

...
Премиерът Нафтали Бенет стана първият израелски лидер, който посещава Обединените
Коментари Харесай

За първи път израелски лидер посети ОАЕ

Премиерът Нафтали Бенет стана първият израелски водач, който посещава Обединените арабски емирства. Престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед, фактическият водач на ОАЕ, организира диалози с Бенет една година след нормализирането на връзките сред страните, съобщи BBC.

Израелският министър-председател съобщи, че желае да ускори икономическите и комерсиалните връзки. Очакваше се също по този начин той да призове ОАЕ да заемат по-твърда позиция в отговор на

Шейх Мохамед изрази вяра, че визитата " ще способства за развиването на връзките на съдействие към по-положителни стъпки в полза на народите на двете страни и на района ".

Емирствата споделят опасенията на Израел по отношение на евентуалната нуклеарна опасност от Иран, само че също по този начин се пробват да открият по-добри връзки с Техеран.

Миналата година ОАЕ стана едвам третата арабска страна, която изцяло призна Израел. Оттогава страните си размениха посланици и подписаха търговски покупко-продажби на стойност стотици милиони долари, в това число съглашения в региона на защитата и създаването на оръжия.
 Израел добави нови 3 страни в аления лист
Израел добави нови 3 страни в аления лист

Нови ограничения против пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР