Премиерът на Румъния, социалдемократът Михай Тудосе подаде оставка, предадоха световните

...
Премиерът на Румъния, социалдемократът Михай Тудосе подаде оставка, предадоха световните
Коментари Харесай

Румънският премиер Михай Тудосе подаде оставка

Премиерът на Румъния, социалдемократът Михай Тудосе подаде оставка, предадоха международните организации.

Тудосе се отдръпва от поста, откакто изгуби политическата поддръжка на водачите на своята Социалдемократическа партия. Това е вторият министър председател на Румъния, отхвърлен от поста от партията си за по-малко от седем месеца, отбелязва Ройтерс.

Тудосе взел решението за отдръпването от поста на съвещание довечера на управлението на Социалдемократическата партия, споделя пред Ройтерс партиен член. На това съвещание управлението с огромно болшинство снело поддръжката за Тудосе и той подал оставка.

Временно изпълняващ длъжността министър председател ще е Паул Станеску, който в този момент е заместител министър председател.

Тудосе подава оставка поради вътрешнопартиен спор с Ливиу Драгня, водача на Социалдемократическата партия, напомня Франс прес.

"Тръгвам си с вдигната глава ", сподели Тудосе на излизане от съвещанието на управлението на социалдемократите.

Конфликтът стана публично притежание предходната седмица. Тогава Тудосе прикани вътрешната министърка Кармен Дан да подаде оставка, като я упрекна, че го е лъгала. Тя отхвърли да се отдръпна. Дан е близка съюзничка на Драгня, авторитетния партиен водач, напомня Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР