Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че страната

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че страната
Коментари Харесай

Заев: Готови сме да приемем цивилни от Афганистан

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев съобщи, че страната е уведомила Съединени американски щати, че е разполагаем да помогне за спасяването на живота на цивилно население от Афганистан, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Заев изрази подготвеност страната да одобри цивилно население от Афганистан, хора, които през миналите 20 години работеха за мира в тази страна, бяха локална поддръжка за съюзническите сили от НАТО. Република Северна Македония е подготвена да обезпечи настаняването им в хотели и курорти, като разноските за времето на престоя им до обезпечаването на трайна дестинация биха били напълно покрити от Съединени американски щати.

В Афганистан сега има стотина македонски жители, с които е открита връзка. Те се усещат в сигурност, а фирмите, за които работят, са обезпечили проекти за евакуация., сподели Заев.

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Мадлин Олбрайт благодари в Туитър на Албания, Канада, Косово и Република Северна Македония за единодушието да дадат леговище на дами и деца на водачи на гражданското общество в Афганистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР