Премиерът на Република България, дето няма ден почивка, идва на

...
Премиерът на Република България, дето няма ден почивка, идва на
Коментари Харесай

Пловдивският кмет: При мен дойде премиерът, ще се видим, разбира се |

" Премиерът на Република България, дето няма ден отмора, идва на крайници, ще се видя с него, несъмнено ", по този начин лекуваният от ковид кмет на Пловдив Здравко Димитров изясни за какво е излязъл да се види с Бойко Борисов, откакто е пациент с ковид.

Въпросната аудиенция се състоя предишния петък, нормализираният от интензивното поделение Димитров излезе да посрещне премиера, в прорез с всевъзможни противоепидемични ограничения. Борисов заръча на лекуващите лекари, да му вършат тест за антитела и да го изписват да работи.

Пред bTV Димитров изясни, че няколко часа откакто излязъл от интензивното поделение му се обадил министър председателят, че идва да го види. Димитров описа, че бил свален с количка през специфичен кулоар и е направил единствено няколко крачки по стъпалата, с цел да се срещне с Борисов.

По мотив заръката на премиера да го изписват по-скоро, с цел да се връща да работи кметът изясни:

" И аз желая да бъда изписан не по-малко от него, само че няма по какъв начин, когато си болен да те изпишат, нямам към момента нужния О2. "

Димитров сподели още, че е спазвал отдалеченост от 5-7 метра, с цел да не се болести Борисов, " въпреки всичко е министър председател ".

По думите му организацията на болничното заведение по неговото извеждане на открито е била съвършена, персонално завеждащия коронавирус отделението в университетската болница " Пълмед " го е съпровождал.

" Да не разясняваме, по какъв начин съм бил, няма значение. Правим оперативките с сътрудниците от общината тук извън, идват на стълбите, когато е належащо, не съм работил единствено тия 5 дни, когато бях в интензивното поделение ", описа кметът.

Той беше безапелационен, че разпоредбите по време на пандемия би трябвало да се съблюдават от всички, но отрече да е бил в нарушаване с напускането на коронавирус отделението:

" Не съм бил отвън болничното заведение, не сте правилни в тази ситуация ", възрази очевидно обиден Димитров.

Той сподели още, че коронавирус болничното заведение, в каквато беше превърната Първа градска " Св. Мина " работи и има всичко належащо, с помощта на премиера, който е заречен подпомагане и за отварянето на Белодробната болница в града, към която по думите на пловдивския кмет имало нездравословен приватизационен интерес, само че тай не позволил да се реализира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР