Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви на срещата на

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви на срещата на
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Никой няма желание за война с Китай

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи на срещата на върха на НАТО в понеделник, че " никой към масата през днешния ден няма предпочитание да влезе в нова студена война с Китай ".

Той призна, че Китай е " великански фактор в живота ни и ново стратегическо основание за НАТО ", който предлага както благоприятни условия, по този начин и провокации.

По отношение на Русия, Джонсън " постоянно се надява нещата да се подобрят ", само че че " до момента беше много разочароващо от позиция на Обединеното кралство ".

Той изясни, че е споделил на съветския президент Владимир Путин, че " сме подготвени да се опитаме да имаме по-тесни връзки, само че би трябвало да измененията държанието си ", имайки поради отравянето на Сергей Скрипал на английска територия през 2018 година

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че военният алианс ще разиска връзките с Русия и Китай на идната среща на върха в Брюксел с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Столтенберг съобщи, че връзките сред Русия и НАТО са на най-лошото си равнище след Студената война, като за това е отговорна Русия, повода са " нападателните стъпки " на страната, алиансът въпреки всичко желае разговор.

Столтенберг съобщи, че НАТО би трябвало да работи повече в отговор на възхода на Китай, изключително що се отнася до военната мощност на страната, като това ще е една от главните тематики на срещата на върха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР