Премиерът на Косово Рамуш Харадинай остро осъди поведението на турския

...
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай остро осъди поведението на турския
Коментари Харесай

Харадинай към Ердоган: Не ми се меси в работата


Премиерът на Косово Рамуш Харадинай остро осъди държанието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който заплаши да постави завършек на неговата политическа кариера.

"Никога не съм се месил във вътрешните работи на Турция. Никого не питаме по какъв начин да действаме вкъщи. Сами вземаме решенията си. Това нещо би трябвало да бъде ясно на всички", сподели Харадинай.

В края на предходната седмица Ердоган насочи директни закани по отношение на бъдещата политическа кариера на Рамуш Харадинай. Ердоган прикани Харадинай да поеме отговорност за депортирането на шестима членове на придвижването на Фетхуллах Гюлен в Турция. Заплахата на Ердоган пристигна единствено няколко часа откакто косовският министър председател подреди следствие за предаването на Турция на 6 гюленисти. Харадинай уволни шефове на службите за сигурност. Петимата учители в учебно заведение от мрежата на Гюлен и доктор бяха върнати в Турция в четвъртък при загадка интервенция, осъществена от вътрешното министерство на Косово и шпионската работа дружно с турската Национална разследваща организация (МИТ).

"Харадинай кажи по чии указания действаш? От по кое време защитаваш тези, които се пробваха да извършат прелом в Турция? Забравихте ли, че ние ви признахме незабавно след Съединени американски щати? Как е допустимо да защитавате пучисти, откакто Ви прегърнахме като братя? Ще си платите за това", сподели Ердоган. Според турския водач "кариерата на Рамуш Харадинай ще завърши скоро".

Харадинай изиска всяка забъркана институция в депортирането "да се ангажира пълноценно с изясняването на институционалните отговорности, възможните конституционни и законови нарушавания и неотложно да предприеме детайлно и в детайли разследвания". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР