Премиерът на Италия Марио Драги обяви, че тази вечер ще

...
Премиерът на Италия Марио Драги обяви, че тази вечер ще
Коментари Харесай

Премиерът на Италия подава оставка

Премиерът на Италия Марио Драги разгласи, че довечера ще подаде оставка поради отхвърли на придвижването " Пет звезди " да го поддържа в днешния избор на доверие в Сената.  " Пет звезди " е част от необятната коалиция зад държавното управление на националното единение на Драги, само че представителите на групировката не участваха в гласуването, с което бяха утвърдени неотложни ограничения в региона на енергийната и обществена политика, вложенията и бизнеса.

Марио Драги беше предизвестил, че ще се отдръпна от поста, макар че неналичието на " Пет звезди " не го лишава от болшинство в Народното събрание. Мотивът му е, че по този начин към този момент няма да е отпред на държавно управление на националното единение.

Драги се срещна през днешния ден с президента Серджо Матарела. Това стана откакто Сенатът утвърди посредством избор на доверие указа " Помощи " за неотложни ограничения в региона на енергийната и обществена политика, вложението, бизнеса, спора в Украйна и др. Във вота не участваха  " Пет звезди ", което провокира политическата рецесия, защото придвижването е съдружен сътрудник. 

Както бе авансово оповестено, " Пет звезди " бойкотира вота и сенаторите му напуснаха залата. Указът " Помощи " бе утвърден с 172 гласа " за ", 39 " срещу " и нито един въздържал се.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР