Премиерът на Италия Джузепе Конте забрани на сънародниците си да

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте забрани на сънародниците си да
Коментари Харесай

Италия забрани цигарите и целувките на Коледа

Премиерът на Италия Джузепе Конте забрани на сънародниците си да се целуват и прегръщат по Коледа и Нова година. В изказване пред осведомителната организация „ Виста “ на живеещия в Рим наш съотечественик Александър Яхнаджиев, наследник на именития ни художник Иван Яхнаджиев, министър-председателят предложи на италианците да карат празниците в края на годината „ под сурдинка “. „ Защото една седмица на „ отприщена социализация “ може да бъде заплатена през януари с нова вълна на разпространяване на „ COVID-19 “, със стрес, напрегнато в отделенията за интензивно лекуване и за жалост с доста смъртни случаи “, изясни Конте, съобщи организация „ Монитор ”.

В четвъртък пък общинският съвет в Милано последва образеца на Истанбул и одобри нови строги ограничения за битка против тютюнопушенето. Според вирусолозите пушачите са най-лесните жертви на ковид, защото белите им дробове са повредени и той ги поразява безпроблемно. Затова от 1 януари в Милано ще бъде неразрешено пушенето по спирките на градския превоз, по стадионите и по улиците, а в парковете ще може да се пали цигара единствено на 10 метра разстояние от други хора.

В същото време министър председателят уточни, че обрисувалото се в последно време известно понижаване на показателя на разпространяване на ковид може да докара до смяна в „ цветовете “ на областите, където това е действителност. С други думи режимът в тях, натрапен от ограниченията за битка с ковид, може да стане от по-строг, по-лек и надлежно животът да премине в по-нормални параметри. Според политическите анализатори това значи, че прекомерно е вероятно  изключително „ алените райони “ Ломбардия, Пиемонт, Калабрия и други да бъдат обагрени в „ оранжево “ и даже в „ жълто “. Тоест в тях кафенетата и заведенията за хранене отново ще отворят порти въпреки и с лимитирано работно време, учебните заведения ще одобряват всичките си питомци, а не както сега единствено учениците до първи прогимназиален клас в това число или шести клас у нас. Конте даде обещание също по този начин магазините в страната да работят преди Коледа най-малко в течение на 10 дни, с цел да могат хората да купят дарове, само че при съблюдаване на наложените от здравните управляващи ограничения за битка с върлата зараза
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР