Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви пред Общото събрание на

...
Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви пред Общото събрание на
Коментари Харесай

Ситуацията с емигрантите извън контрол. Италия отправи предупреждение

Премиерът на Италия Джорджа Мелони съобщи пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, че няма да разреши Италия да се трансформира в бежанския лагер на Европа. Тя сподели, че повишен внезапно броят на идващите с лодки емигранти на остров Лампедуза и това е сложило Италия под непоносим напън, съобщи италианската новинарска организация АНСА. 

Мелони отхвърли рецензиите към Меморандума за съгласие, който Европейски Съюз подписа с Тунис за двете страни да си сътрудничат, с цел да се попречи на трафикантите на хора да изпращат от туниските крайбрежия лодки с мигранти към Европа.
-->
Вважна роля за сключването на съглашението изигра Рим.

" Важно е меморандумът с Тунис да бъде удължен. Това е модел, който може да се употребява и с други страни ", сподели тя. 

Министър-председателката на Италия означи, че се обръща огромно внимание и е налице информираност за ситуацията на мигрантите,  също че се декларира мощна взаимност. 

" Проблемът е да забележим по кое време и доколко тази взаимност ще се трансформира в съответни дейности. Това е, което ме интересува в този момент ", добави тя, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР