Премиерът на Испания Педро Санчес призова за преговори с руския

...
Премиерът на Испания Педро Санчес призова за преговори с руския
Коментари Харесай

Европейски лидер зове за преговори с Путин

Премиерът на Испания Педро Санчес прикани за договаряния с съветския президент Владимир Путин за преустановяване на войната в Украйна в коментар в границите на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи ДПА.

" Важно е да поддържаме контакт и с Путин ", съобщи Санчес в Давос през вчерашния ден.
-->
" Силно се застъпвам за това, да вземем за пример, френското държавно управление и немското държавно управление... да поемат водеща роля тук ", сподели той пред телевизия Си Ен Ен. 

Според него би било допустимо връщане към договаряния с присъединяване на Германия, Франция, Русия и Украйна в нормандския формат, открит преди началото на войната. 

Останалите страни членки на Европейски Съюз биха подкрепили Париж и Берлин в сходна самодейност, сподели Санчес. 

Запитан дали Путин може да изтълкува желанието за диалози от страна на Запада като " уязвимост ", Педро Санчес отговори: " Не, не мисля по този начин ".

По-рано външният министър на Испания Хосе Мануел Албарес изрази запаси по отношение на възможна доставка на бойни танкове " Леопард " от неговата страна за Украйна. 

Коментарите отразяват разликите по тематиката в испанското държавно управление, отбелязва ДПА. Лявоцентристката Испанска социалистическа работническа партия на Санчес си партнира с по-малката, по-лява партия «Обединени ние можем» (Unidas Podemos), която подлага на критика оръжейните доставки за Украйна.

През юни, съгласно известия в медиите, Испания е обмисляла доставки на " Леопард " от по-стария вид - 2 А4. Петдесет и три броя от тези танкове са изведени от приложимост и се съхраняват в оборудване в Сарагоса от 2012 година насам.

След седмици на спекулации по отношение на тази доставка министърът на защитата на Испания Маргарита Роблес съобщи през август, че танковете са в " безусловно окаяно положение " и че към този момент не е допустимо да бъдат ремонтирани. Това провокира удивление във военните среди, показва организацията.

Испания разполага с общо 108 танка " Леопард " 2 A4 и 229 танка " Леопард " 2E - версия на 2A6, приспособена към испанските условия, припомня ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР