Премиерът на Ирак Мохамед Шиа ал-Судани постави началото на инициатива

...
Премиерът на Ирак Мохамед Шиа ал-Судани постави началото на инициатива
Коментари Харесай

Ирак ще бори замърсяването с 5 милиона новозасадени дървета

Премиерът на Ирак Мохамед Шиа ал-Судани сложи началото на самодейност за засаждане на 5 милиона дървета и палми в цялата страна в опит да се облекчат някои от въздействията на изменението на климата, оповестява Bloomberg, представена от Investor.

Ирак страда от години на суша, като над 7 милиона души са наранени от този развой, губейки приходите си, свързани със селското стопанство и риболова, показват от офиса на Ал-Судани. Разкъсваната от войни страна, която може да се похвали с огромни петролни находища, се сблъсква с по-високи температури, продължителна суша, увеличение на прашните стихии и понижена на половина посевна повърхност – като всичко това е породено от изменението на климата.

 „ Стартирахме плана за развиване на растителността, ориентиран към битка с опустиняването посредством подписване на значими контракти със профилирани интернационалните компании, изключително в регионите, където се появяват прашни стихии на локално равнище “, акцентира Ал-Судани.

Той прикани съдружниците на Ирак, както и Организация на обединените нации, да поддържат напъните на страната за справяне с изменението на климата и добави, че монополът върху контрола на водата от прилежащите страни усилва уязвимостта на Ирак към дефицит на вода. Страната ще призове да се организира скоро районна климатична конференция в Багдад, прибавя Ал-Судани.

Ирак напредва с реализирането на планове за подкрепяне на околната среда, като подписва контракти за генериране на слънчева сила, с цел да покрие една трета от енергийните потребности на страната до 2030 година Правителството неотдавна се ангажира да понижи въглеродните излъчвания в опит да ограничи въздействието от изменението на климата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР