Премиерът на Джузепе Конте свиква заседание на кабинета си утре

...
Премиерът на Джузепе Конте свиква заседание на кабинета си утре
Коментари Харесай

Джузепе Конте подава оставка утре?

Премиерът на Джузепе Конте привиква съвещание на кабинета си на следващия ден в 9 часа локално време, с цел да осведоми министрите си, че ще връчи оставката си на президента Серджо Матарела, съобщи Ройтерс. Според наблюдаващи Конте се надява, че Матарела ще му даде мандат да сформира ново държавно управление, което да има по-широка поддръжка в Народното събрание, предава.
Конте изгуби безспорното си болшинство в Сената на италианския парламент предходната седмица, когато дребната партия в ръководещата коалиция - Италия Вива на някогашния министър председател Матео Ренци, не го поддържа при избор на доверие. Партията преди този момент изтегли министрите си от кабинета след спор по какъв начин да се ръководят коронавирусната рецесия и икономическата криза.
 Италианското държавно управление оцеля след избор на доверие Италианското държавно управление оцеля след избор на доверие
Италианският Сенат даде избор на доверие на държавното управление на Джузепе Конте с нормално болшинство. Гласуването беше излъчено на уеб страница...
Освен Италия Вива в ръководещата коалиция на второто държавно управление на Конте влизаха и антисистемното Движение 5 звезди и Демократическата партия. Преди това Конте ръководеше кабинет, в който на мястото на демократите, влизаха крайнодесните от Лига на Матео Салвини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР